Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 26 november 2009

Kristendom och "kristendom" i Nigeria

I Dagen läser man idag att Religionen delar Afrikas folkrikaste nation - Nigeria.

Jag har också läst lite om religionen i Nigeria.

I norra Nigeria härskar sharialagar, som artikeln säger. Där blir våra storasyskon i Kristus bl a kokta till döds i olja. Och så läste jag igår i en bok jag tänkt skriva om senare, kanske idag, att imamerna i Nigeria och andra afrikanska muslimska länder gör kraftigt motstånd lagar om barns rättigheter eftersom det förbjuder dem att gifta sig med små barn, och därmed följa profetens exempel. Det är faktiskt i norra Nigeria som äktenskap med barn är allra mest förekommande i världen. Se även här.

Kristendomen, eller vi får säga säga "kristendomen" med stora citationstecken i södra Nigeria, är inte bättre den heller.
Barn är måltavlor för häxjakt i Nigeria. "Evangelikala pastorer" bidrar till att skapa en hemsk ny våldskampanj mot unga nigerianer. Barn och spädbarn brännmärks som onda och blir ofredade, övergivna och t.o.m. mördade medan predikanterna tjänar pengar på deras föräldrars och samhällens rädsla.
Vi kan läsa samma sak här, att "nya pingstvänner" bidrar mycket till att sprida denna tro. De misstänkta häxorna blir övergivna, isolerade, diskriminerade, utstötta, utdragna i skogen och slaktade, offentligt utskämda och mördade, badade i syra, förgiftade, begravda levande, kedjade och torterade i kyrkor för att de ska bekänna. Så var det "kristna mirakelkonferenser" eller "karismatisk kristendom" i Nigeria...

:(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar