Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 28 november 2009

Tur!?

Suck! Ännu en predikant som har kommit på något epokgörande och kan dra upp gränslinjen med exakt skärpa [...] Tur att det är Herren som ska döma en dag och inte människor.

Liknande kommentarer som denna ovan av signaturen Lars, till inlägget här, har kommit in under vissa inlägg här på bloggen. Som om man i det man skrivit inte utgått ifrån Herrens Ord Bibeln, där Han säger hur Han kommer att döma en dag.

Tur?
Det bör kanske klargöras att "tur" inte är bibliskt. Gud har makten, Han sitter inte och håller tummarna, vi ska inte sitta och hålla tummarna, eller hoppas, utan be! (vilket är vanligt att säga i USA "I pray..." istället för "I hope...")
Nu kommer också någon vara kvick och hoppa fram och säga "Rasism, våldtäkt, satan, svältdöd [osvosvosv] då? Haha, det tänkte du inte på va?" Jo det tänkte jag på, och du hörde rätt, Gud har makten. Han är inte maktlös och ropar förtvivlad "Åh nej! Det där skulle inte hända! Osis!"
Men till saken, ja, det en mycket bra sak, att Gud är en allvetande, allsmäktig och rättvis domare. Att vi har en domare som inte är som människor, som slarvar, inte vet allt, inte kan göra allt, är mycket bra.Ett exempel:
Du lämnar familjen hemma, kommer tillbaka kl 10 och finner dem slaktade. Du går in och ser en man med blodiga händer strypa ditt sista barn. Med en tjurs kraft anfaller du mannen och kastar honom till marken. Du ringer polisen. Mannen har förstört hela ditt liv. Du lämnar honom till polisen, som tar honom till domaren, och när hela stadsfolket är i rättsalen säger domaren till den mannen:
"Jag är en mycket kärleksfull domare. Jag blir aldrig arg på någon. Du är fri. Jag förlåter dig."
Vad ska du göra? Ska alla i salen ta varandra i händerna och sjunga Kumbayah? Du kommer hoppa ur stolen och kräva rättvisa skriva till politikerna, presidenten, tidningarna, TV och säga "Den domaren är mer ond än han som slaktade min familj!"
För en domare ska skipa rättvisa! Han kan inte frikänna brottslingarna! Du skulle kräva rättvisa av din domare, men blir arg när nån säger att Gud är rättvis.
Det största problemet i Bibeln är detta: Om Gud är rättvis kan Han inte förlåta dig utan att bli ond. -Paul WasherTur?
Det är alltså bra, att Herren är domaren. Men det är inte tur. Iallafall inte för oss skyldiga brottslingar.
Nu dömer inte jag, men Herren har sagt i sitt Ord hur Han kommer döma, och det är vår uppgift att älska vår nästa tillräckligt för att varna. T.ex: Uppenbarelseboken 21:8: alla lögnare skall ha del i sjön som brinner av eld och svavel, som man i det föregående kapitlet och vers 10, kan läsa, att de som är där plågas dag och natt i evigheternas evigheter.
Det står så i Bibeln. Jag dömer inte. Gud kommer döma!
"Men vad orättvist, för bara en liten lögn!" Kanske du tänker. Du har rätt, en lögn gör dig till lögnare, ett mord gör dig till mördare, men du har inte rätt i att det är orättvist. Synden är mot Gud, för Han är Skaparen av den man ljugit för, och Han älskar denna person med oändlig kärlek. Så mycket att straffet blir så hemskt! "Men jag vill inte att andra ska få ett sånt straff om de ljög mot mig." Du har rätt, det är för att Gud älskar dig mer än du älskar dig själv!

Detta är en kort text avsedd att bemöta en viss typ av kommentarer. För den som är ny för detta, t.ex. bara råkat snubbla in på detta blogginlägg, och ännu inte hört hela budskapet om Gud, Jesus och Evangeliet, är det viktigt att jag hänvisar vidare till godhetstestet, som går igenom Guds Lag, de tio budorden (vi har bara tittat på 9:e budordet) och ser om du brutit några fler, om du är en ond brottsling och om det fortfarande finns räddning för dig!

1 kommentar:

  1. Vi människor har svårt med Guds rättfärdighet och helighet.Så är det.

    SvaraRadera