Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 19 maj 2010

Fullt upp med att käbbla och klaga på annat?

Tacksamhetetsbevisen haglar över mig. En särskild person, Gud vet, och välsigne honom, ogillade när jag avslöjade en av de falska profeter som förleder honom. Han fällde en, som jag uppfattade det, överlägsen kommentar, som gick ut på att jag borde ägna tid åt att vara ute och leda folk till Jesus istället. Underförstått: som han själv gör på löpande band, så kom inte här änna va?

Den som läst den här bloggen, om så bara för ett litet tag, skulle väl märka att jag inte direkt motsätter mig idén om att leda folk till Jesus... men den stora frågan i detta är ju hur man "leder folk till Jesus."

Leder man t.ex. folk till Jesus med hjälp av demonkrafter, hypnos, sökaranpassat, kärleksdravel, manipulation osv? Sån't som gör det lätt för folk att acceptera och så man sedan kan skryta om hur många man "lett till Jesus?" Bibeln visar inget av detta. De i Bibeln predikade Guds Ord, inte ett budskap som gick hem, märker man eftersom de flesta blev av med livet (och vann det eviga) till slut. Det innehöll inget av ovanstående utan bestod av att tala om synden, varna om domen och visa utvägen, som är omvändelse och tro på Jesus.

Men, så, vilken "Jesus" blir de ledda till då? Om det inte är den bibliske så måste det vara någon annan! Jesus varnade ju även, i Markus 13:21-23 Om någon då säger till er: Se, här är messias, eller: Se, där är han, så tro det inte. Falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra tecken och under för att om möjligt leda de utvalda vilse. Men var på er vakt! Jag har sagt er allt i förväg.

Folk blir alltså i själva verket inte "ledda till Jesus," av detta, utan till Djävulen! De invaggas av ormens ljuva väsningar i falsk förhoppning på en säker väg till Helvetet. De blir inte frälsta. Inte undra på att Jesus tog sig tid, eller som min kommenterande vän nog skulle uttrycka det, såg ut att ha fullt upp med att käbbla och klaga. Bibeln uppmanar dessutom att ge akt på dem som vållar splittring och kan bli er till fall, i strid mot den lära som ni har fått undervisning i. Vänd er bort från dem. (Rom 16:17) Bibeln fortsätter uppmana allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför Hans uppenbarelse och Hans rike: predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. (2 Tim 4:1-4)

Själars frälsning för Guds namns skull, från en evighet av plåga Helvetets eldar - man behöver väl inte säga att detta är en oerhört viktig sak att ägna sig åt? Oavsett när det gäller både att predika Evangeliet om hur de kan bli frälsta, men även att varna om falska evangelia som lurar dem vilse, och visa dem det Sanna Evangeliet, leda dem in på rätt väg, den smala vägen. Tid väl investerad med andra ord. Sedan tar det inte så överdrivet lång tid att skriva några rader. Jag bekänner mina underlåtenhetssynder om att inte ha fullt upp med själars frälsning, här och nu. Gud hjälp mig!

1 kommentar:

  1. du är i gott sällskap, John MacArthur säger det bättre än jag kan i denna nyligen predikade predikan. Han nämner alla falska profeter och falska sätt lura folk till Jesus, eller till satan som det oftast är förklädd till en ljusets ängel. En bra brukad timme att se denna predikan! http://www.ligonier.org/learn/conferences/christless-christianity-2010-west-coast/becoming-a-better-you/

    SvaraRadera