Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 14 maj 2010

"Se på de Kristna hur de älskar varandra"

Det är lite tråkigt, när man i sin kärlek till andra kristna: bestraffar, tillrättavisar och förmanar (2 Tim 4:1-4, Ords 3:12, 23:13, Hebr 12:6) och varnar dem för folk som vållar splittring och kan bli dem till fall (Rom 16:17); men istället, får höra t ex:
Att Ni orkar hålla på och käbbla! Tyvärr är det sådana som Er som gör det omöjligt för de icke troende att säga: "Se på de Kristna hur de älskar varandra"
Vi är för det första inte menade att vinna de icke-troende genom att älska varandra (hur man nu menar med att älska, se nedan), utan genom att predika Evangelium, och föra dem in i trons lydnad för Hans namns skull.
För det andra är världens syn på kärlek förvriden och pervers. Ja, Jesus gav oss budet att älska varandra, och att alla därmed ska förstå att vi är Hans lärjungar (Joh 13:34-35). Det är en kärlek som fostrar (Gal 6:1-2) och visar att vi står under Någons auktoritet, till ett vittnesbörd för och emot världen, (som kan ge den insikt om synd och därmed en bra grund, eller början, till att ge den Evangelium.) Men världen förstår inte kärleken i det. Det är därför det inte verkar för dem som att man är kärleksfull när man bestraffar, tillrättavisar och förmanar och varnar. Men jag bekänner själv att jag är väldigt kärlekslös i det här avseendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar