Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 6 september 2010

Rullstolsbundna kvinnan - del 2

Jag fortsätter att utforska som jag började med kvinnan som ska ha rest sig, helad ifrån sin rullstol.

I Jag tror att Gud kan hela! skrev jag att jag inte alls ser det som otroligt att kvinna kan bli helad och resa sig från rullstolen, med tanke på det mirakel jag själv upplevt i att bli uppväckt ifrån att ha varit död i mina överträdelser, ifrån att jag var ett vredens barn av naturen, som levde på den här världens vis, när jag följde mina syndiga begär och gjorde vad köttet och sinnet ville, till att Gud lät Sin Ande komma in i mig och göra så att jag vandrar efter Hans stadgar och håller Hans lagar och följer dem och lade fruktan för Honom i mitt hjärta så att jag inte viker av från Honom. Men jag uttryckte att en del saker blivit obesvarade om detta mirakel med rullstolsbundna kvinnan och det finns i det inlägget.

Jag har inte så mycket mer nyheter annat än ett videoklipp som visar att hon går själv och endast håller en av männen i handen för balans:En del har jag kommenterat och skrivit i kommentarsektionerna på blogg och tankesmedjan Erevna och jag ska försöka sammanställa här.

Mark 8:22ff där Jesus helar en blind tas fram som bibliskt exempel för gradvis helande, och dessutom för att lama kan bli helade gradvis. Jag är inte säker på om bibelstället bör förstås på det sättet och att man ska göra sådana slutsatser av det. Den blinde blir inte helad gradvis utan i så fall, efter två försök. Vad detta egentligen handlar om kan jag inte utforska just nu, utan bör hålla mig till huvudämnet.

Michael Backman skrev en kommentar (på Erevna) som jag instämmer helt med: Känns som man har blivit lite bränd av sådana här nyheter från amerikanska predikanter, svårt att ta det på allvar på någe vis.
Men för kvinnans skulle så hoppas jag ju att det är sant.


Och på det förra inlägget på denna blogg fick jag en kommentar från helapingsten som lyder: Av det jag hittills hört om Delia Knox har hon inte kunnat gå alls på mer än 20 år.

Om denna uppgift stämmer, och med tanke på vad man ser i videon att hon går själv utan stöd, så får jag säga att jag nu lutar åt att det är ett verkligt under som har hänt. Det finns fortfarande en del frågor innan man kan säga helt klart, som sagt, stämmer uppgiften - och är hon lika bra idag? Går hon (alternativt i sjukgymnastik) och är hon borta ifrån sin rullstol idag?

Nästa sak att ta tag i är frågan om detta verkligen är ett under ifrån Jesus. Då får man se till vilka läror som förmedlas i sammanhangen. Många har fått en spegelvänd bild av saken. Ibland stöter jag nämligen på folk som följer förkunnares läror fastän de är i motsats mot Bibeln. De låter alltså undren bekräfta att den obibliska läran kommer ifrån Gud ändå. De tror att dessa förkunnare som de följer är sanna gudsmän eftersom det händer under. Men tvärtom, är Guds Ord rättesnöret, inte undren. Undren gör inget som ändrar på Bibeln eller annullerar vad som står i Bibeln. Gud varnar ifrån att följa de som gör under men lär i motsats till Hans Ord, i 5 Mos 13:1-5. Vi kan också läsa om när Gud inkarnerad (Jesus) varnar oss igen att falska profeter kan göra STORA tecken och under. Du får aldrig underskatta vad de kan göra, utan Jesus själv säger att de falska profeterna har denna stora makt. Och det är även Han som säger att vi inte ska tro på dem!
Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra STORA tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg. (Matt 24:23-25, betoningar tillagda)
Jag måste vara ärlig och bekänna, vad man än kommer tycka om det. Snälla, var nådig mot en svag broder. Jag vill hoppas på det bästa, jag vill tro det bästa. Men, trist att säga, tyvärr, men ja, faktiskt, så är min grundinställning när jag ser såna här påstådda under att det är falskt och kommer ifrån Satan, eller är inbillning och har naturliga förklaringar. Detta är efter mina observationer hittills. Efter vad jag sett av så mycket Satans hantlangare som finns och även vanliga bondskojare som lurar godtrogna, lättlurade människor som är ute efter häftiga spektakel till deras eget fördärv. Deras tro vilar på den svaga grunden av under och tecken, ibland sin egen inbillning, och inte på Guds Ord. De följer än det ena, än det andra, och drar Kristi namn i smutsen när bluffarna avslöjas och minskar trovärdigheten. Jag vill inte vara med att dra Kristi namn i smutsen!

Jag är fortfarande avvaktande att säga varken eller men vill vara öppen med min inställning hur jag alltid känner, oavsett fall. Jag har kanske blivit förstörd och det är en svår balansgång och kamp. Jag vill på bästa sätt behaga Gud och vara försiktig enligt hur Han har varnat oss, både i det ena att säga att något från Satan är ifrån Gud, men även i att det ifrån Gud är ifrån Satan, så hittills säger jag ingenting förrän jag sett alla fakta, klart och tydligt om jag nu kommer att få göra det. Är jag bombsäker, då säger jag som det är, och det gör jag ju ibland, så förväxla inte det med det. Jag vågar ju inte säga något helt klart än alls här. Jag varken jublar eller sörjer. Det bådar dock inte så väl, vad Michael G Helders i en kommentar till mig (på Erevna) informerar om John Kilpatrick (som ju var med här):
Något man kan lägga till minnet är ju att Steve Hill och Killpatrick körde med hård propaganda under den s.k. ”Pensacola väckelsen”- var de gick ut med massor av information som inte stämde med verkligheten- t.ex att kriminaliteten sjönk nästan till noll, att barn och studenter fick mycket bättre betyg på skolan, – ja listan kan göras ganska lång.

Det som gör mig lite skeptisk- är att under den s.k. Pensacola väckelsen så ”mätte” Hill och Kilpatrick vem som var mest ”smord”- Kilpatrick ”slog” först Hill i marken så han inte kunde röra sig på flera minutter- sedan ”slog” Hill- Kilpatrick så han inte kunde röra sig på flera veckor!- Många av de som upplevde Pensacola väckelsen berättar om att ”anden” pressade dem så hårt ned mot marken att de inte kunde röra en muskel- samma hände Kilpatrick.

Jag själv har inget emot ”konstiga” manifestationer, men när saker och ting börjar likna anfäktelse av demoner- ja då blir jag faktiskt lite rädd, och det vi kunde skåda under Pensacola väckelsen liknade mer demonbesättelse och demon anfäktelser än väckelse genom Den Heliga Andens värk.
Ett exempel på vad jag syftar på:[Youtubevideo, känsliga tittare varnas]
Vad vi ska söka efter är en stadig, stabil, sund förkunnelse av Guds Ord, även om där sker få under, förutom egentligen det största undret av allt, att hjärtan förnyas. Gud är inte ute efter att göra häftiga uppvisningar utan att förändra våra liv så att vi vandrar efter Hans stadgar och bud. Då ska vi få en värld där vi lever tillsammans, i kärlek, fred och harmoni.

2 kommentarer:

 1. Någon i kommentarsfältet till det långa klippet på youtube sade sig varit där och nämnde att predikanten efter denna del i mötet uppmanat var och en att vända om från sina synder.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentar!
  Förkunnelsen i videon om den skakande flickan verkade bra (av vad jag såg, såg inte så mycket). Det var omvändelseförkunnelse. Men vad jag hört av när det kom såna här ”manifestationer” i väckelser genom tiderna så har man sett det som demoner och drivit ut dem.

  Titta i Ray Comforts blogg om demonbesättelse:
  del 1 http://raycomfortfood.blogspot.com/2010/08/demonic-possession.html
  2 http://raycomfortfood.blogspot.com/2010/08/continued-from-friday.html
  3 http://raycomfortfood.blogspot.com/2010/08/demonic-possession-continue-from.html
  Han predikar det sanna Evangeliet och undervisar om biblisk evangelieförkunnelse. Han beskriver när han drivit ut demoner i Jesu namn. Den ene han beskriver gör just sådär, ramlar på golvet och trycker ryggen bakåt mot golvet som man brukar se. Han drev ut demonen i Jesu namn och den försvann. Skadar inte att pröva!
  MVH

  SvaraRadera