Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 9 september 2010

Koranbrännardag redan för några år sedan

Dagen har nu rapporterat om kyrkan i Florida som vill bränna Koranen. Då fick man veta mer om det. Det här nämnde jag tidigare då jag la upp en video om det häromveckan. I den videon får vi veta vem som egentligen var först med att bränna Koranen, och lite ljus över huruvida Koranen egentligen var den som kom direkt från Muhammed. Direkt länk till videon på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=91AM7665cbo

Uppdatering: Nu ska pastorn inte bränna koranerna längre...eller?
Källor: Dagen 2 3, GP

Min egen åsikt:
Det bästa sättet att "bemöta" Koranen är inte att elda upp den utan att läsa och se om det som står i den stämmer eller ej, sedan lära varandra om det. Stämmer det t ex att den kristna treenigheten består av Fadern, Sonen och Maria? (5:116)

Det är bara slöseri att förstöra dem, slöseri med pengar för att köpa koraner, tändvätska, energi för att bära dem, lägga dem i en hög, tändare... osv. Dessutom blir människor förargade. Ibland gör vi som kristna oundvikligen människor förargade, av rättfärdiga orsaker. Jag ser inte koranbränning som en rättfärdig orsak till att förarga. Kyrkans verkliga uppgift är att evangelisera och nå de förlorade. Om man hade en sådan iver för sådant som verkligen var uppmanat i Bibeln, skulle vi ha väckelse.

2 kommentarer:

 1. Du har rätt. Men när jag skriver det kommer det genast till mig Jesu ord: "Ve er när alla talar väl om er!"

  Man skall alltså kanske inte vara så tvärsäker på att det gynnar den kristna tron att alla tycker vi kristna är snälla och gulliga, menlösa.

  Att man uppmärksammar mångas åsikt att koranen trots att inte är Guds rena ord kan kanske leda till att vissa muslimer tar sig en funderare och börjar läsa koranen med kritiska ögon. Och kanske hittar bibeln. Om vi däremot högaktar koranen så kanske de blir kvar i sin tro.

  Det värsta som finns är kanske inte oväsen omkring tron. Gud är kärleken men även Sanningen.

  SvaraRadera
 2. Lelle
  Det är detta jag menade med att ibland vi som kristna oundvikligen gör människor förargade. Att vi ska göra det och det är rätt. Men jag är långt ifrån övertygad att vi bör förarga människor genom en koranbränning, sån't är inte uppmanat i Bibeln. Det räcker med att vi berättar om att människor är syndare och att de är på väg till Helvetet där de ska torteras för alltid under Guds heliga vrede för att de är onda och förtjänar det, att Jesus är enda räddningen och att alla religioner är falska och satanska. Blir de frälsta kommer de självmant att bränna sina egna koraner likt de i apostlagärningarna brände sina gamla trolldomsböcker.
  Frid

  SvaraRadera