Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 20 september 2010

Bortom döden och valet

Bortom Döden
Upptäckte vid morgonkaffet igårmorse denna krönika i Dagen som heter Bortom döden, i vilken pastrix (1 Tim 2:12) Liselotte J Andersson skriver om att våga tränga in i mysteriet.

Men... vad som händer när vi dör är inget mysterium. Det står tydligt i Bibeln Det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas. Och särskilt vågat blev det inte heller. Ingenting om domen nämns. Big surprise. Istället verkar det givet att alla kommer till Himlen. Jesus sa däremot att de flesta kommer till Helvetet (Luk 13:22-30, Matt 7:13-14.) Är inte det viktigt att varna om det då?

Och så rekommenderar hon en bok av en katolik. Problemet där är ju att katoliker även tror på skärselden. Enligt dem blev det ju inte fullbordat på korset, de tror inte på vad aposteln Johannes skrev i sitt första brev 1:7, att Jesu blod renar från all synd, utan att man måste renas i skärselden en tid innan man får komma till Himlen. Om inte deras nu levande nära och kära betalar pengar, s.k. avlat, till kyrkan. Det blir alltså ganska makabert med tanke på vad hon fortsätter att säga: För en katolik tycks de döda mer levande än för oss i en protestantisk tradition.

Valet
De som gnäller över att SD blev demokratiskt inröstade, eller att någon använde sin demokratiska rätt till att rösta på SD får skylla sig själva om de tror på demokrati. Jag hatar dina åsikter men är beredd att gå i döden för din rätt att framföra dem, som även en av era egna skalder sagt.

Samtliga partier (inkl ”krist”-demokraterna) är åldersnazister då de tycker det är OK att döda barn upp till en viss ålder.

Själv röstade jag som sagt blankt, så skyll inte på mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar