Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 10 september 2010

Rullstolskvinnan går igen!

Här är en ny sighting av den hävdade f.d. rullstolsbundna kvinnan Delia Knox, som jag hittat. Här ses hon gå omkring vid ett senare tillfälle, med hjälpen av en kvinna i vitt och en i rött (det är inte unassisted som videorubriken påstår): http://www.youtube.com/watch?v=BsUeW81axgQ

Christer Åberg (Apg29) informerar om "otrosmänniskornas" "otro:"
En del säger att hon aldrig har varit helt lam, andra säger att hon inte blev helt fullt helad, eftersom hon gick med stöd, ytterligare någon påstår att det är bluff alltsammans, någon annan undrar om hon kan gå idag, och någon som säger sig tro på Gud och att han gör under ifrågasätter ändå
Och i en eller flera passar också denna mask vars blogginlägg du nu läser in. Fast det är en otro som är en kristen dygd, nämligen otron Jesus uppmanar till i Matt 24:23-25. Även om det kommer stora tecken och under, tro dem inte! Och jag avvaktar fortfarande, har inte sett några bevis för att hon var helt förlamad eller gjort någon vidare ansträngning att studera lärorna som lärdes ut under mötet hon skulle ha blivit botad.

Gud bekräftar Sitt Ord med under och tecken?
En del pekar på bibelverser som säger att Gud bekräftar Sitt Ord med under och tecken - Mark 16:20, Apg 14:3. Men under och tecken kan inte alltid bekräfta varje lära, då även falska profeter kan framträda med det, som Jesus ju varnar för. Vårt yttersta rättesnöre är idag Bibeln. Det att under och tecken skulle bekräfta Ordet syftas särskilt på när apostlarna var verksamma och predikade Evangelium. Det behövdes ju särskilt på den tiden när de inte hade Bibeln som vi har den idag, eller några församlingar. Det behövs troligen och händer efter vad jag hört i nutid också i pionjärarbeten i mission till länder där det inte finns biblar eller församlingar.

Någonstans är det också lämpligt att inflika att det sista stycket i Markus (fr o m 16:9) inte finns i de bästa handskrifterna. Det är förstås inget fel som står där men man bör inte göra en för stark betoning i sin teologi på det. Det är ett misstag som begåtts i historien från detta bibelställe och många har blivit missmodiga i sin tro eftersom det som står där inte har hänt för dem. Vi ska känna igen sann tro på Andens frukt (Matt 7:15f). Kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning (Gal 5:22f), inte av nådegåvorna som inte alla får alla av (1 Kor 12:4ff).

Med detta sagt och vilket jag hoppas framkommit av vad jag skrivit här och där, menar jag inte att helanden inte händer idag och att man inte ska be för sjuka. I möten jag har varit på så har man alltid bjudit till förbön och eventuellt ber man för sjuka, jag har också bett för sjuka. Om man inte hade ”tro” så hade man ju inte gjort det.

Ateister & C:O
Vi har också i vevan med rullstolsmiraklet fått del i lite ateistisk/skeptikers "logik," ni vet den de alltid skryter om. Förutom vad jag skrivit om förut (att de bara lyckas komma med lögner, svordomar, hädelser och hån) kom denna anonyma kommentar:
Tråkigt att inte Gud helar alla sjuka på en gång.

Oftast brukar han visst prioritera tillfällen då välklädda och välmående hela och rena kristna samlas i en kyrka med stor scen någonstans i USA och deltagarna har som av en händelse slagit på en TV-kamera.

Det är alltför sällan som Gud helar en handikappad uteliggare som får tillfälle att bara resa sig och gå iväg. Har aldrig hänt vad jag vet. Konstigt va?

Fundera på logiken i det ni ser och fundera sedan på om ni ska "tror" det man vill att ni ska tro...
Anonym gjorde rätt i att vara anonym... Tydligen är den Gud Anonym inte tror på skyldig att hela alla på en gång. Jag säger er att Gud är inte skyldig att hålla oss ett ögonblick utanför Helvetet. Åh, vad Han är god emot oss!

Sedan, varför man skulle se helanden oftare i TV-sändningar än i en gränd med en uteliggare säger väl sig självt. Fast det kom ju med i Bibeln, Apg 3:1-10!

Tidigare avsnitt:
Jag tror att Gud kan hela!!!
Rullstolsbundna kvinnan - del 2 (Reviderad upplaga på Erevna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar