Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 27 september 2010

Bay Area Fellowship Fitness Challenge!

Video nedan. Är jag för optimistisk om jag tror att det iallafall inte gått riktigt såhär långt i Svenska fri"kyrkor" än?

Det är iaf den här sortens "kristendom" som svenska "församlingar" importerar, tragiskt och vidrigt nog. Inne, relevant, coolt. Folk ska komma dit, tycka det är coolt att vara kristen, vilja bli "kristna," dock ingen förändring i livsföringen, förutom att man kanske börjar träna och gå ned i vikt, i det här fallet.
Eller skulle du sitta igenom allt och tro att detta på något sätt är samma kristendom som martyrerna utgjutit sitt blod för i 2000 år? -Defending. Contending.
Tragiskt att se alla bedragna människor där behöva genomlida den kristlösa "lovsången" ("vi, jag, mig, mitt," "lovsångs"teamet har väl iaf fått ett gig säkrat för varje söndag, ära och berömmelse, och alla måste höra på dem i Guds namn), ljusshowen, rökmaskinerna, och "pastorn" står på en så'n där spring-o-mat under predikan för att inspirera sina "församlings"medlemmar att komma i form. Det här är verkligen en som bryr sig om fåren och för dem på grönbete i Guds Ord!? Bitarna man ser ur videon verkar dock mest se ut som peptalk än en predikan. Den 90-åriga norska kvinnans profetia har börjat gå i uppfyllelse:
De kristna kommer inte att vara öppna för rannsakande förkunnelse tiden före Jesu återkomst. De kommer inte att lyssna om synd och nåd, lag och evangelium, bot och bättring. I stället kommer en annan slags förkunnelse, en slags lyckokristendom. Det gäller att bli framgångsrik och nå fram. Det handlar om materiella saker, på ett sätt Gud aldrig hade lovat det. Kyrkor, frikyrkor och bönehus blir mer och mer tomma. I stället för en förkunnelse om att ta sitt kors och följa Jesus, blir det underhållning, konst och kultur, där det skulle vara väckelse, nöd och omvändelsemöten. Detta kommer att ske i stor utsträckning strax innan Jesus kommer tillbaka och olyckan bryter lös över oss.Se även:
Ditt viktigaste val?
Dagen: Bibelskolan Jesus Helar och Upprättar igång, Filadelfia i Alsterbro satsar på barnen

1 kommentar:

  1. jaha du,
    det var ju inte mycket till innehåll i hans "predikan"
    tyvärr går nog sverige åt samma håll.
    har sett vissa väldigt stora församlingar som börjar med battle of the band. det bästa bandet skall utses mitt under en ungdomskonferens.

    SvaraRadera