Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 16 juni 2010

Annonserna i Dagen

Dagen:
Ekho, Riksförbundet Ekumeniska grupperna för kristna homo-, bi-, trans- och queerpersoner har som syfte att "sprida kunskap, förändra attityder och värderingar gentemot homo- och bisexuella samt trans-personer inom kyrkosamfund och församlingar." I sommar anordnar de ett läger för kristna hbtq-ungdomar. Ekho ville annonsera om lägret i Dagen, men nekades annonsplats av hänsyn till läsekretsen och omsorg om tidningens publicistiska profil...
Samtidigt är det längst upp en annons för Europakonferensen inkl, ähum, en viss förkunnare. Vilket är värst egentligen? Tycker själv det kan vara värre...

I artikeln står det även att Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiakyrkan i Stockholm, har tidigare sagt att kyrkan håller på att gå ner sig i vad han kallar ”underlivsteologi”.
Jag undrar vad han tycker om Bibeln då som upprepade gånger (t ex 1 Kor 6:9-10) säger att inga "otuktiga" (folk som har sex utanför äktenskapet), inga som utövar homosexualitet, inga äktenskapsbrytare ska få ärva Guds rike.
Homosexualitet är nog det minsta problemet i kyrkan. Snarare "pastorer" som talar tillåtande om att bo sambo, ha sex innan man gift sig, eller med sig själv.

Och längre ned i artikeln kan man läsa:
Vi måste fundera hur vi gör för att kunna förbli tydliga i de ståndpunkter vi har, och samtidigt möta och innesluta de människor som inte håller med. Är det möjligt och hur gör vi det?
Jag undrar vad som tycks om Bibeln som säger driv ut ifrån er den som är ond! i sammanhanget: en person som levde i sexuell omoral (han bodde sambo med sin styvmor) - 1 Kor 5.

2 kommentarer:

  1. Tror du inte att Filadelfiapastorn bara syftade på att det ibland blir sånt överfokus på Bibeln sexualmoral att man helt missar allt annat Bibeln talar om?

    SvaraRadera
  2. Hej Andreas och tack för din kommentar
    Jag vet inte varför han skulle ha anledning att syfta på detta. Jag ser då inget överfokus på Bibelns sexualmoral, snarare nedtoning, så som han gör här och "pastorer" som talar tillåtande om otukt de få gånger ämnet ens tas upp.
    Frid

    SvaraRadera