Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 1 juni 2010

Fireslam 2.0 med Jeff Garvin!

I samband med att jag skrev och länkade till ett en månad gammalt blogginlägg, om Todd Bentley och de som kommenterade efteråt till hans försvar tog just en av dessa hederliga människor min bloggs kommentarsektion i akt att göra reklam för en ny sammankomst för att köttsligt/ond-andligt piskas upp till att "bli brinnande" för "Jesus." Det här är inte den bibliska andlighet där det är Gud som föder oss på nytt, ger oss Sin Ande och får oss att vandra i kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Där Han leder oss i Sitt Ord och där vi kan nå Honom direkt i bön och åkallan, utan att vi behöver skicka hit kändispredikanter, som har en sorts "smörja" som de tydligen kan befläcka folk med. Det är inte fel att ha heligas sammankomst med våra syskon, och att undervisas av lärare på dem. Men de är helt annorlunda, där allt sker på ett värdigt sätt och med ordning.

Och eftersom de tog denna frihet att göra reklam i kommentarerna på min blogg, så tog jag mig friheten att ändra lite på orden i deras reklam så att det stämmer bättre med sanningen:

Nu måste jag ju bara varna er om ett grymt, hemskt evenemang här i Gbg som ni bara inte får råka ut för!
De i The House kör Fireslam 2.0 med Jeff Garvin i - hu! - 2 helger. 28-30 maj och 4-6 juni.
VARNING! Fred. 4 Juni blir Fireslam i Bältespännarparken (Avenyn GBG) utomhus mitt i stan.
Där satt jag och åt ett äpple på en bänk en gång för några veckor sedan...

Längtar du efter mer av Jesus? - Be och läs Bibeln dagligen och lyd vad du läser.
Längtar du efter att brinna som aldrig förr? - Upp 14:9-11, 19:20...?
Vill du bli HELAD, behöver du ett UNDER i ditt liv? - Be och vänta tålmodigt på Herren. Sälj inte din själ för snabb, temporär lindring.
Gå inte dit! Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg. Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit - Matteus 24:23-26
Man skall säga till er: Se, där är han, eller: Här är han. Men gå inte dit, och följ inte med. - Luk 17:23

Jeff Garvin (Kanada) är en utav frontfigurerna i Lakeland Outpouring. - För Jesus var aldrig en frontfigur.
Detta är, enligt dem, ingen upprepning av Lakeland men han gör nåt nytt NU I SVERIGE... :(

Låt oss be för de här personerna, att de verkligen söker Herren och inte jagar efter sken-andliga känslokickar utan hittar sin glädje och frid i den sanna andligheten i Jesus Kristus.

2 kommentarer:

  1. Åhhh...måste dit! Not!

    Det hela är helt enkelt bara så tragiskt.

    Helige Fader bevara oss från allt ont...

    SvaraRadera
  2. Ja, håller med Andreas om att det är tragiskt. Inte minst det faktum att "eventet" även kommer att hållas utomhus, så att än fler människor kan förledas.

    SvaraRadera