Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 11 juni 2010

Om Ungdomsförbunden vs Homosexuella

Tiden känns läglig för att skriva nå't om det här. I Dagen-artikeln Frysta statsbidrag under utredning kan man läsa att detta har hänt:
I radioprogrammet "Kaliber" i P1 gjorde flera representanter för kristna ungdomsförbund uttalanden om sin syn på homosexualitet. Uttalandena ledde till att Ungdomsstyrelsen inlett en granskning av fem förbund som har statsbidrag. I ett pressmeddelande sägs att uttalandena "kan stå i strid med reglerna om demokrati och jämlikhet i bidragssystemet".

Ungdomsstyrelsen har också meddelat att totalt har de fem organisationerna fått cirka 9,8 miljoner kronor för 2010. "Utredningen kan leda till att hela eller delar av bidragen ska betalas tillbaka", skrev styrelsen i ett pressmeddelande.
Och här på SR kan man läsa: RELIGIÖSA UNGDOMSFÖRBUND OM HOMOSEXUELLA: "Vi accepterar människorna – men inte beteendet"

Vad jag vill skriva om saken. Min ynka förhoppning i detta, är, att ungdomsförbunden, som nu fått en dörr öppen att tala Guds Ord dessa frågor, är konsekventa och tydliga i att lägga fram vad Bibeln säger, att inte bara beteendet homosexualitet, utan även all annan sex utanför äktenskapet, dvs hetero, och även mono, och en hel del annat som finns under solen som jag inte vill fantisera fram, är synd. Att man inte bara "diskriminerar" homosexuella utan även de som är otuktiga på andra sätt och vis. Och att man inte hycklar med detta. Min förhoppning är också att om de är konsekventa och tydliga med detta, att det kan framkomma och att man förstår det här i en bedömning om de ska få bidrag. Visst, de kanske inte ska få bidrag för det om det är vad lagen säger men huvudsaken är då att de står upp för Bibeln, och blir diskriminerade för att de står upp för Bibeln. HELA BIBELN!

Och allt detta ska inte bara vara för att moralisera utan till att ge insikt om synd och föra människor till korset.

Missa inte: Hopp för homosexuella

Mer i Dagen:
SR: Kristna HBT- personer har känt stöd
"Konstigt om staten slår fast att vår tolkning är fel"
Alla inbjuds till ungdomsverksamhet
Unga kristna kan bli av med bidrag
Pengarna eller ideologin?
Kristna ungdomsförbund kan bli av med statsbidrag

2 kommentarer:

 1. För egen del hoppas jag att vi som företräder de kristna ungdomsorganisationerna passar på att lyfta fram vad tron betyder i våra liv, även utanför de sexualmoraliska ställningstagandena.
  Varför den driver oss att jobba för att fler barn och ungdomar skall finna vägen till Faderna, den enda väg som Jesus Krsitus utgör. Varför evangeliets uppmaning att finnas där för den andre, oavsett vem den andra är, driver oss att jobba för att våra föreningar skall ha en barn och ungdomsverksamhet där alla känner sig välkommna, och där de alla erbjudes en tro på Jesus.
  Jag hoppas vi står upp för vår tro att Guds erbjudande till oss: en relation med honom här och nu med vägledning av den Helige Ande. Och evigt liv. Är ett erbjudande från Gud som vi gärna vill att fler skall svara ja på

  -johan

  SvaraRadera
 2. Johan, tack för din kommentar.
  Jag håller med. Som jag sa i inlägget "allt detta ska inte bara vara för att moralisera utan till att ge insikt om synd och föra människor till korset." Det hjälper inte att bara tala om synden om man inte berättar om botemedlet. Samtidigt inte samma sak åt andra hållet, att man talar för lite om synden så man inte förstår botemedlet. Det är det jag vill komma åt här också. Homosexualitet i all ära men jag tror det riktar bort uppmärskamheten ifrån att alla andra är också syndare, på väg till Helvetet och måste bli räddade av Jesus.
  Frid

  SvaraRadera