Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 10 juni 2010

Hypnotisör ställd mot väggen

Jag lägger upp en till video med Steve Sanchez idag med.Jag råkade se den just nu för han lagt den på sin blogg och jag fick några tankar.
Hypnotisören kan tala om det undermedvetna och använda så'na oandliga ord som låter vetenskapliga, men gräver man lite extra så upptäcker man att de i själva verket menar andligt.

Han ställer även en intressant fråga till hypnotisören. Kan han få hjälp med sitt problem att han ljuger, stjäl och har begär? Kan man få hjälp med de här sakerna genom hypnos - och lägg till detta med att, ähum, vissa förkunnare, använder hypnos så kan saken bli ganska skrämmande. En person går till en så'n här förkunnares väckelsemöten och får sitt liv förändrat, hypnotiseras till att bli "kristen". Inte kristen som på riktigt genom Andens pånyttfödelse, men personen kan hypnotiseras till att bete sig som kristen. Älska och prisa Gud, sluta synda, m m, genom hypnos. Jag tror visserligen jag var inne på detta när jag skrev om IHOP, då jag såg en predikan där de piskade upp publiken genom hypnosmusik, och predikan handlade om att gå ut och vittna och predika evangelium. Mycket riktigt är folk ute och predikar efter detta, iallafall enligt vissa som kontaktade mig efteråt.

De hypnotiseras, de blir inte kristna, de får inte Anden, men ändå ser de ut som fromma kristna i sitt beteende, det ser ut som att de bär Andens frukter. Kan det vara möjligt? Bibeln säger iallafall om så'na falska apostlar som finns och att de inte är något att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel. Därför är det inte underligt att också hans tjänare uppträder som tjänare åt rättfärdigheten. Men de kommer att få det slut som de förtjänar. (2 Kor 11:14-15) Så det kan väl vara möjligt att icke-kristna av vissa anledningar, för att de vill luras, eller är lurade, verkar hur heliga och rättfärdiga som helst. Men hur vet man det i så fall? Det borde ändå finnas nå't som inte stämmer. Först och främst behöver ju man ha varit på ett sån't hypnosmöte och blivit "frälst" där.
Tänk dig, efter timmar av hypnotiska övergrepp som dessa möten är, och så i slutet ska människorna dedicera sina liv till Jesus. Säg inte att det inte skulle ha effekt på en människa. Tyvärr inte genom Andens kraft, ingen sann pånyttfödelse, och den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike (Joh 3:3). Men det finns alltid hopp så länge man lever, fram tills Guds tålamod tar slut. Om någon läser detta och blir bekymrad, det är väl bra det!? Om du är osäker gör som man alltid ska göra, vänd dig till Gud, säg att du inte är säker, Gud vet, Han lyssnar till alla som kommer till Honom i omvändelse och full förtröstan, och utan tvekan tar Han bort hypnosen, eller om du bara har fejkat allt, och byter ut det till det äkta!!!

Hypnotisören får bli ställd mot väggen - men på ett annat sätt än man kan tänka sig när man hör ordet. Han blir inte ställd mot väggen om att hypnos är fel eller nå't sån't, utan frågorna i "godhetstestet" går direkt till hans eget hjärta. Han får ställas mot väggen att ha brutit Guds Lag, inte bara med avseende på hans bedrägeriverksamhet. Sedan vad att bryta mot Guds Lag får för konsekvenser om det är som Bibeln säger, som det är. Sedan får han höra Evangeliet och omvändelse och tro, det är viktigast av allt. Viktigare än att bara ha en vanlig intervju, eller kritisk granskning eller ställa honom mot väggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar