Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 14 juni 2010

Dr. Peter Hammond om när han träffade Nelson Mandela

Det här är Dr. Peter Hammond som berättar om när han träffade Nelson Mandela. Det är del 2 av två videos, den första finns här och är kortare där han pratar om en film om Mandela.

1 kommentar:

  1. Sydafrika är ett sjukt land, det kryllar av hat och rasism. Boern skriker "plundra negern!", negern skriker "skjut boern!" En bok jag rekommenderar är Doing Reconciliation av Alexander Venter, Vineyardpastor i Johannesburg. Där går han igenom hur befolkningen i SA kan ta itu med sina otroligt djupa sår. För i det landet är nästan alla rasister i någon form, Venter själv beskrev hur han såg sig som väldigt tolerant mot andra etniciteter, men fick kväljningar när han insåg att han badade i ett badkar en svart man använt före honom. Be för SA.

    SvaraRadera