Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

söndag 25 oktober 2009

Dagens evangelistiska bibelord #18

Apostlagärningarna 18:9
En natt sade Herren i en syn till Paulus: "Var inte rädd, utan tala och tig inte!

"Gud har fastställt en dag då Han skall döma världen, och vi suckar och gråter tills den avslutar ondskans välde, och ger vila till de förtryckta. Bröder, vi måste predika Herrens ankomst, och predika den aningen mer än vad vi har gjort, för det är evangeliets drivkraft. Alltför många har hållit tillbaka dessa sanningar, och på så sätt har benet tagits ut ur evangeliets arm. Dess spets har blivit bruten; dess egg har trubbats av. Läran om den kommande domen är kraften som människor bör väckas av. Det finns ett annat liv; Herren ska komma en andra gång; domen ska anlända; Guds vrede kommer uppenbaras. Där detta inte predikas, vågar jag säga att evangeliet inte predikas.
Det är absolut nödvändigt för att förkunnelsen av evangeliet om Kristus, att människor varnas om vad som händer om de fortsätter i sina synder. Hördu du, herr kirurg, du är för finkänslig för att säga till människan att hon är sjuk! Du hoppas bota de sjuka utan att de vet om det. Så därför smickrar du dem; och vad händer? De skrattar åt dig; de dansar på sina gravar. Till slut dör de! Din finkänslighet är grymhet; dina smicker är gift; du är en mördare. Ska vi hålla människor i en dåres paradis? Ska vi vagga in dem i skön sömn för att de sedan ska vakna upp i helvetet? Ska vi bli medskyldiga till deras fördömelse genom vårt vackra tal? I Guds namn, vi ska inte göra det." - Charles Spurgeon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar