Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 2 oktober 2009

Alice Coopers omvändelse

Old news
Jag har läst och hört tidigare att Alice Cooper var kristen. Men man hör mycket kändisar som säger det men det på vad de sedan säger och lever känns det tveksamt. Men detta verkar mer stabilt.

Hade läst lite citat från
wikipedia:
"It's really easy to focus on Alice Cooper and not on Christ. I'm a rock singer. I'm nothing more than that. I'm not a philosopher. I consider myself low on the totem pole of knowledgeable Christians. So, don't look for answers from me"
Många kändisar som "är" kristna - ibland inte ens det - som får tala i kyrkor bara för de är kändisar, och därmed på något konstigt vänster är fullt dugliga att undervisa, fastän det visar sig att de behöver lära sig mycket mer... ringer en klocka?

"Drinking beer is easy. Trashing your hotel room is easy. But being a Christian, that's a tough call. That's real rebellion!"

Fick nys om en intervju där han talar om sin omvändelse, se här

Det talar ju för sig själv. Han tror bl a på bokstavlig skapelse, Jona och fisken, gillar RC Sproul... Inte så illa då. :D

Han säger också en grej om att han märker i deras gamla låtar att det finns ett kristet tänk i det, gott och ont, monster, Satan osv eftersom han är uppvuxen i kristen miljö. Men att bara för de sjungt om det så har man trott att de är satanister. Och jag håller med, för det har jag märkt i annan hårdrock (o dyl) också. Bara för de sjunger om det betyder inte att de tar ställning för det, som många tror, utan att de varnar eller inte alls tar ställning utan har det som tema... men se upp iallafall, och det är mer förrädiskt än så:
Riktig satanism och satanistmusik kan du läsa om här

1 kommentar:

  1. Ju han har blivit "riktig" kristen...Riktig trist han inte fick hålla sin konsert i Finland- eftersom arrangörerna inte tyckte hans "livsstil" passande överens med bolagets/arrangörens kristna profil.
    Själv tycker jag om denna låten av honom:
    http://www.youtube.com/watch?v=07K-mapOKvI

    SvaraRadera