Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 15 oktober 2009

Exempel på vinkling

Jämför dessa två artiklars rubriker om samma nyhet, den ena i Dagen och den andra i Sydsvenskan.
Dagen: Katolska kyrkan tvingas betala skadestånd till kränkt kvinna
Sydsvenskan: Hon tvingades föda barn och blev blind

När vi läser nyheterna tvingas vi i journalisternas åsikter. Man får akta sig. Vi kan titta på båda och se vem den tar parti för. Och vilken åsikt får de flesta från de flesta av tidningarna och rapporteringarna i andra medier? Dagen är unik och det är inte många som läser dem.
Jag håller mer med Dagen men har ändå tänkt ut en egen rubrik som jag skulle haft utifrån mina åsikter. Gör din egen också!

Ett till exempel på den sluga retoriken kring abort finns längre ner på sydsvenskan, där det listas mellan "säkra" och "osäkra" aborter.

Aborter i världen:
1995: 45,5 miljoner.
2003 :41,6 miljoner.
Osäkra aborter:
1995:19,9 miljoner
2003:19,7 miljoner

Men sanningen är att ingen abort är säker - fast vem bryr sig om barnen!? De 65 400 000 små som togs av daga under 1995 och de 61 300 000 år 2003!
Det är den tysta förintelsen i mammornas mage som pågår än idag och som vi sveper förbi utan vidare... så sent som igår på nyheterna visades faktiskt en scen ur en abort i full action där "sjuksyster" räckte "läkaren" det gnistrande mordvapnet. Inget problem med att visa det, ingen varning för stötande bilder, vi tvingas ha redaktionens åsikter om vad som är stötande eller ej, ingen vördnad alls...

Missa inte: Hopp för dem som begått en abort

1 kommentar: