Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

lördag 24 oktober 2009

Händelser i och med SvK:s beslut avslöjar felaktig självbild

Svenska kyrkan: ja till vigsel av homosexuella (SvD, Dagen), nej till att beskriva den akt som logiskt följer, när Dag Sandahl gör detta med ett visst ordval och blir dömd (Dagen, barometern.se, smp.se).
Men vad var det för fel med vad prästen Sandahl sa? Visst, i Bibeln fördöms fräckt och oförnuftigt prat (Ef 5:4-5) såväl som utövandet av homosexualitet (1 Kor 6:9-10), men jag har uppfattat det som att SvK har haft en annan standard. Jag trodde att de handlade om att inte vara fördömande och respektera allt? Men det verkar ju inte vara så när de hoppar på denna präst. Och vadå, är det inte samtidigt önskvärt att deras präster hänger med i samhällets utveckling? Tala som folket, relatera, var relevant, folklig...? Minns att jag faktiskt läste något sådant, där t.o.m. svordomar uppmuntrades, i en SvK:s tidning för några år sedan...
Se även fler avslöjanden och bekännelser

frågas några samfundsledare om beslutet. Pelle Hörnmark föreståndare i pingst FFS (lol): Jag känner sorg i hjärtat. Sorg över bibelsynen, sorg över att Jesus ord betyder så lite

Vilket är ungefär vad jag känner av många saker Pelle Hörnmark (och förstås många andra frikyrkoledare) säger. Se här t.ex.
Kan låta som jag är arg och har hoppat på Hörnmark lite mycket nu, men jag är faktiskt ledsen. Jag ber varje dag för våra kristna ledare och tänker speciellt på pingströrelsen, gråter ibland, över just det Hörnmark själv säger hänt om SvK även sedan länge börjat hända pingströrelsen.

5 kommentarer:

 1. Men vad har detta med Dag Sandals språkbruk att göra?

  SvaraRadera
 2. Anonym,
  Det kanske var otydligt, ber om ursäkt, jag har redigerat lite så kanske det blir tydligare.

  SvaraRadera
 3. Pastor Sanddal verkar ju bo på Öland precis som famöse pastor Åke Green. Dom 2 underlivstroende måtte ha mycket att samtala om vid köksbordet, som samsynen om homosexuelas icke önskvärdhet. Fula i mun har dom båda pastorerna också varit publikt. Vilket radrarpar för självvald utlevd kristen "tro". Den perfekta täckmanteln för att
  sprida publik nedsättande skit om andras felaktiga klandervärda sexualitet och läggning utan att ens riskera att bli åtalade. Sen knäpps de oskyldiga helgonens liljevita händerna i tacksam bön :( Och huvuddelen av kristenheten står som vanligt med fingrarna i öronen och tittar åt ett annat håll...Det gjorde dom även på häxbränningarns tid..

  SvaraRadera
 4. Lars-Åke,
  Jag märker att du å andra sidan inte heller alls är nedsättande om andra.

  Jag har aldrig sett om Åke Green varit ful i munnen. Om de skulle bli ett bra radarpar vet jag inte tillräckligt om för att kommentera. Jag hoppas att du inte sprider falska rykten. Om du styrkte dina påståenden skulle detta bemötas med stor tacksamhet.

  Gud välsigne dig

  SvaraRadera
 5. JA DET ÄR HEMSKT, ATT SÅ MÅNGA I SVERIGE, ÄR PÅ VÄG TILL ETT EVIGT HELVETE.

  MVH JIMMY.

  SvaraRadera