Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 30 oktober 2009

Dagens evangelistiska bibelord #23

Apostlagärningarna 23:10-12
Striden blev nu så häftig att befälhavaren fruktade att de skulle slita Paulus i stycken, och han gav order om att vaktstyrkan skulle gå ner och rycka bort honom från dem och föra honom till fästningen. Följande natt kom Herren till honom och sade: "Var vid gott mod. Ty så som du har vittnat i Jerusalem om det som rör mig, måste du vittna i Rom." När det blev dag gjorde judarna upp en hemlig plan och svor en ed på att varken äta eller dricka, förrän de hade dödat Paulus.

Här är ännu mer som säger emot "Gud älskar dig och har en underbar plan för ditt liv"-löftet i modern evangelieförkunnelse. Herren Jesu underbara plan för våra liv är: du ska vittna om mig, och hamna i trubbel! Vi som kristna bör absolut se detta som en underbar plan. För Paulus var ju detta en anledning att vara vid gott mod! Men inte är det väl en särskilt lockande plan för dem som inte ens är kristna!?

Upplever du Guds underbara plan för ditt liv? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar