Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 15 oktober 2009

Jag lurade mamma

Lurade och lurade...
Jag åkte idag in till stan för att äta lunch med mamma. Men vad hon inte visste var att detta var bara ett svepskäl för att gå in till stan för att evangelisera, något jag vill börja göra oftare, även om jag måste gå själv. Så efter att vi ätit gick vi åt varsitt håll och jag gick och delade ut traktat.

Det var bara jag, traktaten, Gud och 12 legioner+ änglar! Efter att ha evangeliserat tillsammans med andra och blivit något van så kunde jag testa utan "stödhjulen", det var lite läskigt. Jag hade iofs fuskat lite förr men då hade jag kanske bara 20 traktat. Och något som är ännu "läskigare" än att ge någon ett traktat är att denne/a dör och hamnar i Helvetet!
Bibeln säger ju att alla brutit Guds Lag och därmed syndat mot Honom, kommer till det rättvisa straffet Helvetet som är en sjö av eld där man gråter och skär tänder evigt förlorad. Att jag är så likgiltig trots detta som jag är... man kan välja att blunda för sanningen och gå åt fel håll eller att börja ta de små stegen åt rätt hål.
Satan kommer med attacker att man kommer ses som en idiot, tönt, löjlig. So what, det gör jag redan ändå, och detta är inte för min egen ära utan för Guds ära och att de blir frälsta.

Jag gick fram till en gammal man och gav honom ett traktat, frågade om han trodde på Gud. Jo, nåt måste väl finnas, medgav han. Samtalet gick iväg så att han började prata om Andra Världskriget, Hitler, Stalin, Churchill, Mussolini m.m.. Han kände många kristna från olika samfund så i den åldern hoppas jag de talat om Jesus med honom (generationen som gör detta med sina vänner?)
Till slut klappade han mig på axeln, sa adjö, letade upp traktatet ur sin ficka, såg på det och tackade. Jag önskade honom väl och så tog vi avsked.

En annan man med lurviga öron frågade vad det var för lappar. Förstod inte om han ens talade svenska. "Det handlar om Jesus" sa jag till slut. "Jaha, du är missionär! Hejdå :)" sen gick han.

Några muslimska flickor utan slöjor fick traktat. "Han är kristen..." en av dem gav mig traktatet tillbaka, gick en bit bort, vände sig om, "Vi tror ändå på samma gud." Hon var för långt borta för att höra att jag sa "Nej!"

Samtalsmässigt, inte så lyckat. Framstegsmässigt, lyckat. Har delat ut traktat, sådda frön att be för, och gått fram till en stillastående person för att få ett samtal och försöka vittna. Fortsätter framåt! :)

1 kommentar:

  1. Va kul! Gud välsigne ditt arbete med att få ut evangeliet och Guds rika välsignelse önskar jag dig med.. Gå i frid :)

    SvaraRadera