Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 1 maj 2009

Är kristendom bara dåligt?

Från ett avsnitt i Wretched, som i sin tur fått det från någon hemsida jag inte kunde höra vad den hette.

Vetenskapens framväxt som började på 1500-talet kan direkt hänföras till kristen skolasticism. De flesta större vetenskapliga framsteg genom historien kom från tron att Gud ordnat universum på ett sådant sätt att dess hemligheter kunde upptäckas.
Det var den kristna slutsatsen att slaveri var en styggelse i Guds ögon som ledde till dess avskaffning i väst. Nuförtiden skriker ateisterna "Öh, kristna hade slavar." Ja, det hade de, och de syndade, för Bibeln förbjuder tydligt människohandel. Men det var också kristna som omkullkastade det.
Största delen av konsten från senaste två årtusendena inspirerades av kristendomen.
Innan inbördeskriget, grundades 92% av USA:s college och universitet av en gren av den kristna kyrkan. (Northwestern, University of California, Princeton, Harvard, Yale...)
Alla sjukhus som har prefixet S:T i sitt namn visar den grundläggande roll som kristendomen hade i världsomfattande hälsovård; och de flesta av världens mest framgångsrika välgörenhetsorganisationer, som Röda korset, Frälsningsarmén, YMCA, har kristet upphov. Nuförtiden drar de alla över en kam "Åh religion är bara dåligt, det har bara gjort massa hemska saker."Det finns inga kristna nationer i världen som inte försäkrar religionsfrihet. De 50 i topp länder som förföljer folk, de är bara muslimska, kommunistiska, ateistiska diktaturer. Topp 10, 7 muslimska länder, 2 kommunistiska, 1 diktatur. Inga kristna.

Tack vare Paulus' uttalande att "här är varken man eller kvinna, alla är ett i Kristus Jesus" har kristna kvinnor över hela världen det mycket bättre än sina icke-kristna likar, de upplever statistiskt mindre könsrelaterat förtryck, våld och nedvärderingar. Jesus var en radikal feminist i dess rätta bemärkelse, det är kristendom som skyddar kvinnor, upplyfter kvinnor, vårdar kvinnor, och låter kvinnorna gå bredvid män när de är utomhus...
"Ååh men kristendomen är ansvarig för så mycket krig och död!" 259 miljoner döda runt världen kan hänföras till ateistiska regeringar. Ateistiska regeringar som också mest är kommunistiska, har dödat fler människor än alla krig det senaste århundradet. Sovjetunionen tog 126 miljoner liv, medan kommunistiska Kina har mördat 114 miljoner hittills. Som jämförelse, märk att under Spanska inkvisitionens 25 år - det är inte bra - men 2000 människor avrättades, medan Vietnams, Nordkoreas och Kambodjas ateistiska regeringar har dödat 3 miljoner människor vardera. 41% av 1900-talets dödsfall är pga ateistiska regeringar--under fredstider och mot deras egna befolkning! Låt ingen säga till dig att "kristendomen är bara en hemsk religion!" Det är den inte!

7 kommentarer:

 1. Jag förstår inte riktigt vad det är du säger. Stalin var en hemsk människa, därom är vi alla vissa. Uppenbart är att inget stöd finns inom ateismen för folkmord. Dessa människor, och dessa regeringar hade sin EGEN agenda. Hitler var i egen utsago kristen, men knappast håller vi kristendomen ansvarig för hans handlingar. Därtill var han vegetarian, gör detta vegetarianer till onda människor? Ateismen mördar inte människor, religionen dödar inte människor. Människor dödar människor.

  Kristendomen är inte enbart dålig, all form av svartvitt utdömande vänder jag mig emot. All världens religioner har nackdelar och fördelar.

  Vart kan du påvisa att ateismen i sig har förespråkat mord. Ateism är ENKOM att säga: "det finns ingen Gud", varken mer eller mindre. Hur skulle detta rättfärdiga massmord?

  Återigen, ett otroligt vinklat och svartvitt inlägg. Försök att nyansera dig i fortsättningen.

  SvaraRadera
 2. Eliphas
  Gud välsigne dig!
  Jag är glad att kommentarer börjar komma till min blogg så att jag får se vad folk har att säga och jag får tänka till!

  När ateistiska regeringar dödar och förföljer folk enbart pga att de är troende, har religion, inte är ateister. Där kan man säga att det är pga ateism som de dödas.

  Inlägget hette "är kristendom bara dåligt (frågetecken)" inte "ateism är bara dåligt (utropstecken)". Frågan är om man verkligen kan säga att kristendom har dåligt inflytande på samhället med dessa fakta i handen.

  Det är vinkling och onyansering vi får i SVT och våra ateistiska skolor, som jag själv gått i hela mitt liv, om att religion, i synnerhet kristendom mest bara är dåligt och elände. Där nämns inkvisition, korståg och häxbränningar. Inte ett dugg av vad, t ex kommunistiska och ateistiska regeringar gjort.

  SvaraRadera
 3. Goda poäng Daniel.
  Anbefaller dokumentären "Expelled, No Intelligence allowed", värd att se.

  SvaraRadera
 4. Mycket trams här... Ett exempel: "Bibeln förbjuder tydligt människohande". Snicksnack, bibeln godtar slaveri fullt ut. Både att äga och sälja. Ett par talande exempel:

  2 Mos 12:44 "men en slav som har köpts för pengar"

  2 Mos 21:2 "När du köper en hebreisk slav"

  SvaraRadera
 5. Anonym,
  Hade du några fler exempel på trams? Jag skulle gärna ta del av dem!
  Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 6. Anonyms invändning om slaveri har omhändertagits i ett helt inlägg: http://job25-masken.blogspot.com/2009/07/bibeln-och-slaveri-vad-de-inte-vill-att.html

  Mer av intresse: Var Hitler kristen? http://job25-masken.blogspot.com/2009/05/var-hitler-kristen.html

  SvaraRadera
 7. "Ateism är bara dåligt!" Läs: http://job25-masken.blogspot.com/2009/06/ateism-ar-bara-daligt.html

  SvaraRadera