Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 1 januari 2010

Gott nytt år, läs igenom hela Bibeln i år!

Det är svårt att läsa Bibeln dels för Djävulen, Världen och köttet, och för man vet inte vad man ska läsa. Så läs hela!
Första dagen på året är bra för att börja med någon bibelläsningsplan. Tre tips:

Bethlehem Baptist Church Bible Reading Plan
Har jag inte provat. Bethlehem Baptist Church är församlingen där John Piper är pastor, och han använder denna själv. Den ger dessutom 5 dagar i månaden att komma ikapp det man missat eller fördjupa sig i något ställe om man redan läst allt. Verkar trevligt.

Robert Murray M‘Cheyne’s Bible Reading Calendar
Har jag heller inte provat men Paul Washer har rekommenderat den. Den har i inledningen en lista över farorna med att använda en bibelläsningsplan också.

Den jag själv använder och har använt i hittills ca 230 dagar, kan man börja på när man vill. Den följer inget datum. Har skrivit om den här. I den läser man 10 kapitel om dagen. Låter jobbigt, men det är det inte. Man lurar hjärnan på något sätt så det inte ser så jobbigt ut för man läser från olika ställen. Därmed får man också en varierad kost.

Och en lite sen hälsning: Gott nytt år. Bind inte bördor på dig själv genom nyårslöften. Bara Jesus kan förändra dig, inte du själv! Be Honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar