Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 29 december 2009

David Wilkerson: "ett evangelium från Helvetet"

Detta inlägg kan ses som fortsättning på 90-årig norsk kvinnas syn från 60-talet om nutiden. Där skrev jag att jag läste den profetian för ca 2,5 år sedan och det var bland de saker som först fick mig att upptäcka att allting inte ligger så bra till med bl a nutidens "gudstjänster" (särskilt de "sökarvänliga") och förkunnelsen i allmänhet. Det var nog som kejsarens nya kläder. Jag hade varit på en underhållnings- och skämt-"gudstjänst" riktad till att locka ungdomar, några år tidigare, och tyckte det var dåligt. Verkliga bönesvar som folk vittnade om, och vittnesbörd, blandades med dåliga vitsar. Men ingen annan verkar tycka nåt är konstigt så... det är väl OK?

Tillbaka fram, till för 2,5 år sedan igen alltså, kände jag inte till någon bra amerikansk förkunnare, förutom David Wilkerson. Bara hans historia med "Korset och stiletten" visade att han var en sann gudsman. Vad han predikade var ju äkta och återfanns i Bibeln! Bland alla guldindränkta "televangelister", framgångsteologer, folk som skrattar och ramlar och rullar runt på golvet, hycklare, osv osv, var det minst sagt trevligt att se någon som han. Han stod upp och talade emot dessa ovan nämnda, men inte bara det, utan också de för mig väl bekanta underhållnings-"gudstjänsterna", "sökarvänliga" (t ex Bill Hybels, willow creek), "purpose driven"(Rick Warrens varumärke). Det som smugit in och jäst församlingar i Sverige som annars tagit avstånd från de övriga kategorierna. Klippet nedan ur en predikan David Wilkerson höll om detta såg jag i samma veva som jag läste den norska damens profetia, Gud öppnade mina ögon vid den tiden och visade mig den mörka verkligheten på olika sätt. Det var som att vakna i en mardröm. Detta är viktigt att varna för. I predikan säger David Wilkerson att han inte vill nämna några namn men tillåt mig (jag gjorde det redan). Det är så viktigt att vara tydlig med vad detta är frågan om och vilka personer man bör se upp för! Video nedan, lyssna och titta på bilderna, har även skrivit upp det han säger på svenska under.Ackommodationens evangelium
Att ackommodera betyder att anpassa, göra passande, eller godtagbart. Det betyder också att justera, att ge efter för andras önskningar för att behaga dem.

Koppla detta. Jag talar om ett evangelium som uppfunnits i Helvetet, och som nu sprids över hela USA. Det är ett passande, godtagbart, bekvämt evangelium som gett efter för andras önskningar och syndiga människors svaghet. Jag kallar det ackommodationens evangelium för att det anpassar och justerar Evangeliet för att behaga och attrahera syndare.

Detta ackommodationens evangelium är främst ett påfund av amerikansk kultur, för att underlätta vår livsstil, det lockar främst det vita amerika, rika och framgångsrika, det uppfanns i självaste Helvetet! Detta nya evangelium sveper in över USA och påverkar pastorer i alla samfund. Det föder megakyrkor, några av de största kyrkorna i USA är inblandade i detta evangelium. Det är ett icke-konfronterande, bekvämt evangelium som anpassats, och matar församlingen med sked genom roliga sketcher; draman; korta, lena predikningar på 20 minuter, och allt kallas "sökarvänligt." De "sökarvänliga" kyrkorna. Och en vacker dag kommer någon flytta in i den här stan och ta in dessa kyrkor i New York! De växer nu fram över en natt och har plötsligt tusentals besökare. Detta nya evangelium sprids av skärpta, unga, intelligenta, begåvade pastorer.

De kom på en formel, med vilken man kan gå in i vilken stad som helst och nästan över en natt bygga en megakyrka. Och som jag förstått denna formel, börjar man med att gå in i samhället med medarbetarna och göra undersökningar för att se vad syndaren inte gillar med att gå till kyrkan. "Varför går du inte till kyrkan, och vad är det du inte gillar med det?" Och "Vad ska vi göra för att få dig tillbaka till kyrkan, vad skulle få dig att tycka om det? Vad vill du se? Gillar du inte körer, tar vi bort körer, gillar du inte kostym i kyrkan, kom som du vill, bara säg vad du vill ha." De gör undersökningar i samhället och sedan sitter de med sina datorer i sina konferensrum och tar fram ett program som kommer göra det bekvämt för syndaren och vänligt, de kallar det "syndarvänligt" eller "sökarvänligt" och försöker locka dem att komma till Guds hus. Den har blivit den mest framgångsrika, blomstrande av alla religiösa rörelser i USA:s historia.

Församlingarna drivs som företag, pastorn är VD, Verkställande Direktör, och de är storföretag, duktigt paketerade, och drivs på i seminarier över hela USA. Det låter bra, vad de säger, målen låter andliga och det låter som att Jesus är det centrala.

Jag kommer inte nämna några namn för jag talar inte om dessa människors karaktär utan om evangeliet de predikar. Jag är här för att påminna er om att aposteln Paulus varnade att det skulle komma ett annat evangelium än "det vi predikat." Han sa att det kommer ett annat evangelium som predikar en annan Jesus. Du kommer höra Hans namn, det kommer låta ljuvligt, men det är inte den Jesus jag predikar, sa Paulus. Det är inte den sanne Jesus. Paulus var förvånad, han sa "att ni så hastigt avfaller från honom som har kallat er genom Kristi nåd och vänder er till ett annat evangelium." [Gal 1:6] Lyssna på mig, det finns just nu i landet med tusentals människor under, ett annat evangelium, en annan Jesus. Predikad av pastorer som förlorat Guds beröring, som förvandlats till ljusets änglar, som kommer för att förleda, om möjligt även Guds utvalda!
Paulus fortsätter varna kyrkan, det är egentligen inte ett annat evangelium utan en förvrängning om Kristi Evangelium. Men några kommer att bekymra er och förvränga och ändra Kristi Evangelium! De kommer ändra på det och behaga syndaren! Rymma deras nöjen! Tillfredsställa alla deras behov och utforma ett evangelium med sin egen kristus, sin egen lära! Och så denna ohyggliga varning från Paulus: "Men om det än vore vi själva eller en ängel från himlen som predikade evangelium för er i strid med vad vi har predikat, så skall han vara under förbannelse." [Gal 1:8] Må han vara under förbannelse! Jag sa inte det, aposteln Paulus sa det. Om någon predikar ett annat evangelium, om någon predikar något annat än den korsfäste Kristus, om något som behagar människan i sin synd, är det inte det Evangelium ni hörde från mig, utan ett annat - förbannelse över honom! Och det kommer vara farligt för det kommer komma från till synes fromma, uppriktiga pastorer. Det är det som gjorde läran "antinomianism" så farlig. För den var i händerna på några väldigt fina renlevnadsmän som Dr. Chris [?], som var en av grundarna till "Antilagrörelsen" på puritanernas tid. Anti-Lag, de kastar åt sidan Lagens börda och anledningen till att den mottogs så väl var att männen som skapade den tycktes så fromma.

Jag skälver när jag hör Paulus varna oss att Satan kommer in i kyrkan, förklädd till en ljusets ängel. Han kommer infiltrera kyrkan med sina egna pastorer. Det kommer en ängel som predikar ett falskt evangelium om rättfärdighet. Såna falska profeter, falska apostlar, bedrägliga arbetare som gör sig själva till Kristi apostlar. Och alla kommer förundras, för Satan själv gör sig till en ljusets ängel. Därför är det ingen stor grej om även hans pastorer kan göra sig till rättfärdighetens tjänare, vars slut bör bli enligt deras gärningar. Paulus sa att de kommer att komma och berömma sig i köttet, berömma sig av sin egen styrka, sin storhet, sitt antal, och med det faktum att de är så moderna. De kommer berömma sig av hur de tagits emot av Världen. Jesus varnade, "Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får" fromma som lamm, "men i sitt inre är rovlystna vargar." [Matt 7:15] Jesus gav det i sitt budskaps sammanhang, Han sa "den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." [Matt 7:14] och just i nästa vers "Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får, men i sitt inre är rovlystna vargar." Kristus själv varnar oss! Falska profeter, falska pastorer, falska evangelister, som låtsas vara underdåniga får. Och de kommer och säger att vägen inte är så smal, inte så trång! Och de kommer att ackommodera, de kommer ändra Evangeliet till att passa folkets behov.

Jesus sätter fingret på deras motiv: ambition. Ordet för rovlysten i grekiskan betyder utsvulten efter erkännande och tillfredsställelse. Människor kommer som är utsvultna efter att lyckas väl. Man ser det i affärsvärlden, du ser det på ditt jobb! Folk försöker klättra uppåt och få snabbt erkännande och har även kommit in för fullt i kristen verksamhet! Unga män som är så ambitiösa att bli en av de stora killarna. De har de största kyrkorna, största antalen, största folkskarorna. Han sa att de är rovlystna vargar! Jesus lämnade inget tvivel om vad Han menade. Han menade helt enkelt detta: det kommer finnas kämpande pastorer i landet, och de kommer titta ut och se allt strävande och tävlande efter siffror och erkännande. Det kommer finnas en större, växande passion för att utvidga sig och bli framgångsrik. De ser måttet på framgång nu i hur stora byggnaderna är, och hur många som kommer till kyrkan på söndag morgon. De kämpande pastorerna som varit trogna hittills, ser skärpta, unga män nedför gatan i närheten, som plötsligt över en natt är pastor för tusentals människor, i en sökarvänlig kyrka! En ung, mindre erfaren man. En man som inte genom hårt arbete förtjänat det han fått, så vitt han kan se. [Den kämpande pastorn] predikar fortfarande ett gammalmodigt, troget Evangelium om korset och dess anspråk. Och han kämpar! För inte många vill höra om korset! Jesus sa "det är få som finner den." "den väg är bred som leder till fördärvet!"

Se även:
Talar om pingstförsamlingarnas avfall: Vi är för människocentrerade och denna sida jag såg idag där det talas om att "tillväxt" är måttet på att "din församling" "lyckas."
David Wilkersons hela predikan renskriven (på engelska)
Den moderna evangelieförkunnelsens offer
Paul Washer - Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan (Svensk Text)
David Wilkerson profeterar om katastrof den näst mest "klickade" artikeln i Dagen under 2009

Dagen:
Kyrkans "Ladies night" en succé
Minoritet bakom beslutet om samkönad vigsel
Pastorn friade på estraden - och fick "ja"

4 kommentarer:

 1. Tack för detta. Väldigt bra skrivet.
  Det sitter djupt, tyvärr, även i dem som kallar sig kristna i Sverige.
  Har du sett detta: www.stefansward.se/2010/01/01/gott-nytt-ar-alla-blogglasare-nu-behover-jag-er-hjalp-att-bjuda-in-till-alpha/ ?
  Läs hur mina (Annas) försök till att få igång en saklig debatt om Alpha kurser behandlades där. Sorgligt.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren!
  Ja, verkar tyvärr som de har gått för långt in på sin väg för att vilja inse och "vända om".
  Skrämmande att läsa vad vissa skrev där i Stefan Swärds kommentarer!

  SvaraRadera
 3. Detta var fantastiskt. Det stämmer även med min egen känsla, Andens tilltal. Ser hur detta griper omkring sig inom alla samfund, anpassningen.

  Man försvarar sig med att det inte alls är anpassning utan att man bara försöker vinna människor.

  Men så snart man tonar ner sanningen så är man inne på djävulens domäner, skulle Gud ha sagt?

  Folk kritiserar kyrkor för att de inte lockar människor, trots att de redan tonat ner sanningens budskap. Men varför lockar de inte alla? Jo, därför att de inte tål höra sanningen, Guds ord. Detta står ju tydligt i bibeln.

  Jag tror vi är inne i en mycket farlig fas, ytlighetens kristendom även i evangelikala och pentekostala kyrkor, i en strävan att nå människor. Lurade av djävulen.

  Man glömmer att Jesus själv sa att den väg är bred som leder till fördärvet och många är de som vandrar på den, men den port är trång och den väg som leder till livet är smal, och det är få som finner den.

  SvaraRadera
 4. Ja,Livets Ord och hela den s.k trosrörelsen är en heresi=villolära,förleda,förvilla,villa bort.Sanningen i det rena och klara evangeliet kommer ej fram.Samtidigt måste vi vaka över oss själva att inte snärjas på andra försåtliga sätt.Det kommer nu upp flera rörelser sedan en lång tid tillbaka.Man måste granska allt mycket noggrant.Hinduism har tagit sig in i det kristna etiblessimanget,positivt tänkande och nu yoga i form av s.k Tikwa.One-ness blessing eller ´välsignelse´har man börjat med i Svenska kyrkan,och är överföring av demoner(onda andar)genom handpåläggning av dessa utövare(kommer från Indien)Alltså hinduism.Yoga har samm demoniska ursprung.New-age av olika slg.Sratt-yoga (mass-skrattmöten)är inte alla kristna som andra vakna över att det är farligt.Trosrörelsen har rötter från Kristen Vetenskap(okult)bl.a. och gnostisim.New-tougt=Det nya ´tänkandet´.stämmer bta in på visualiseringarna man ägnar sig åt,visioner och tankar på framgång,och att vara en `över-vinnare-etc etc.Man tillägger alltså annat för att göra den kritna tron mera´slgkraftog´..utan DEN Helige Ande.Då blir det villolära och utävarna och lärarn,pastorer och andra blir ´förgiftade´av detta ´gift´som förgiftar all annan övrig förkunnelse m.m. som kan var kristna sanningar.Ecumenik och interreligiösa satsningar med Rkk och hedendom är en ´falsk´enhet.Spetsen för detta står bl.a. Stanley Sjöberg,Ulf E samt flera i ett vitt omspinnande ´nät-verk ´där hela kristenheten skall in under deras ledning.Blinda ledare leder andra vilse!Låt er inte luras!Viola Fredriksson Profet

  SvaraRadera