Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 25 mars 2011

Tuffa Frågor För Kristna? - #16

Sextonde delen i den fortsatta "Tuffa Frågor För Kristna"-serien.
En serie där vi utmanas av ateisten azsuperman01 på youtube, och svarar.

Har alltså hållit på i några veckor med att besvara de här frågorna, i regel en i veckan - torsdag/fredag. Hoppade över att göra ett inlägg förra veckan och ber om ursäkt för det.

Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger.
(1 Petr 3:15)

(Tidigare frågor: #1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15)Frågan: Vad har Gud inrättat för system som du följer, men som "vilseledda" kristna bortser ifrån, som försäkrar att du följer den sanne Guden, medan andra troende är så lätt vilseledda?

Den här frågan skickades till azsuperman01 av en annan användare på YouTube så att han skulle läsa upp den. Och voilà! Här är videon, där han läser upp frågan! Är lite svårt att höra/uppfatta vad han talar om, det är några namn som jag inte känner igen, men han talar dels om någon/några självmordssekter som jag inte känner till men som ska ha dödat varandra och sig själva. Sedan ställer han frågan i fråga. Han hjälper oss också att eliminera några svarsalternativ: bön, bibelstudie, och tro och ledning från Gud. Dessa kan det inte vara eftersom dessa sekter gjorde dessa saker.

Svaret är Bibeln ändå. Bibeln talar och varnar ju mycket om falska lärare och falska profeter. Vi kan bl a jämföra dem och vad de lär med Bibeln. Jag känner som sagt inte till sekterna i fråga och kan därför inte gå in på djupet med allt vad som lärts ut och annat som kan ha spelat in, och kanske inte kan ge ett så bra svar. Men det kanske räcker att bara titta att de dödade varandra och begick självmord. Lär Bibeln att man ska döda varandra? Uppmanas församlingen någonstans i Bibeln att begå självmord? Nej. Tvärt om så är det förbjudet att mörda enligt de tio budorden. Vi uppmanas i Bibeln att hålla ut i den här världen och får tröst att veta att vi har ett hopp framför oss och att Jesus kommer tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar