Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 1 januari 2021

Herrens år 2020


 

2020 var inte coronans år. Det var Herrens år, liksom alla andra år, men detta ett av de mest påtagliga sådana, för Herren visade världen på ett mycket tydligt och märkbart sätt – i synnerhet den trygga och sekulariserade Västvärlden – att Han är Herren. Han sände en pandemi, en panik, för att visa den Vem som fortfarande sitter på tronen, för att ruska om dess invånare och väcka dem inför det faktum att de är stoft och få dem att omvända sig.

Men sin adamsnatur trogen omvände de ju sig inte till Honom, utan vände sig till sina jordiska herrar – sina stater, regeringar och makthavare – och tillbad dem, bad dem att vidta mer och mer stränga åtgärder, åtstramningar och restriktioner, för att frälsa dem från viruset. Och i sin "allomfattande benevolens" hörde de folkets böner och gav dem de skorpiongissel de önskat sig. Även många kristna gick med i att be om detta och anklagade andra kristna för att inte lyda Romarbrevet 13.

2020 markerar året då auktoritarismen och marxismen flyttade fram sina positioner på ett sätt som var mer djärvt och vågat än vanligt, även för dem.

Men det började faktiskt redan i oktober 2019 då Johns Hopkins Center for Health Security i samarbete med World Economic Forum och Bill & Melinda Gates Foundation hade en simulation om hur världens länder och ledare borde agera i en global pandemi. I november-december, direkt efter det, släpptes viruset ut från labbet i Wuhan och först i mars–april, när det redan hade haft fyra månader på sig att spridas över världen (vi såg hur snabbt det spreds när världen väl började hålla ögonen på det, trots nedstängningar) utan märkbar effekt – började propagandan braka igång för full maskin. Ett livsfarligt virus som spridits från fladdermöss – eller kanske bältdjur – till människor på en fiskemarknad i Wuhan är på väg och kommer att döda de flesta av oss om vi inte låter regeringen inskränka våra rättigheter och friheter. Man bortsåg från den låga dödsstatistiken som redan då fanns att tillgå. Paniken grep alla och masshysterin spreds. Stäng ner samhället och håll er hemma bara ett par veckor för att platta ner kurvan och minska sjukvårdsbelastningen hette det först... sedan fick det bli några veckor till... månader... år... Och visst är det intressant hur medierna, som är tänkta att granska makten, numera hjälper makten på traven och betingar folket att underkasta sig och även böna och be om mer förtryck.

Men som man kunde räkna ut var det hysterin som skulle skada mer än sjukdomen i sig. Risken att dö i CoViD:19 har alltid sett låg ut och ligger nu övergripande på 0,2–0,4 %. Risken att dö om man är under 19 år är 3/100 000; 20–49 år 1/ 10 000; 50 år 1/500; 60 år 1/100 och över 70 år 5,4 %. Så det är framför allt de över 60-70 år som är i riskzonen och givetvis bör dessa vara försiktiga. Men de desto mer övervägande dödsfallen kan nu istället hänföras till de överdrivet hårda politiska åtgärderna som resulterat i en förstörd infrastruktur, kraschad ekonomi, miljontals människor får inte arbeta, arbetslösa, luspanka, slängs ut på gatan och blir hemlösa, svälter ihjäl. Och mer kommer det bli.

I USA har året varit katastrof på många sätt. Inte nog med pandeminedstängningarna och arbetslösheten. Black Lives Matter-protesterna kom under antirasismens täckmantel och vandaliserade folks egendomar, eldade ner fastigheter, affärsverksamheter och arbetsplatser för att se till att det inte fanns något arbete att komma tillbaka till och kunna bygga upp sitt liv igen. Demokraterna, som styrde de stater som hade strängast nedstängningar, tog också tillfället i akt att tillåta poströstning vilket öppnade möjligheterna för att bedriva ett omfattande valfusk i viktiga vågmästarstater och så snuva Trump på den lagliga segern. (Tycka vad man vill om Donald som person, han är en, milt uttryckt bristfällig, människa som Gud ändå har använt till stor välsignelse. Biden/Harris är för abort fram till födelseögonblicket medan Trump är emot abort, för att bara nämna något som säger en hel del.)

Ni som läser detta och befinner er i Sverige har ännu kommit ganska lindrigt undan. Förvånansvärt nog valde den svenska regeringen med Tegnell i spetsen att ta en saklig, vetenskaplig och rimlig approach till denna historia. Men nu, sent omsider, börjar det bli andra bullar. Och dagen innan julafton censurerade man Swebbtv från YouTube.

Ett storskaligt spel i rysk roulette i form av massvaccinationen med vaccin som inte hunnit testas för dess långsiktiga bieffekter har inletts, men det här är inte slutet. 2021 kommer inte lägga eländet i 2020 bakom sig. Viruset muteras och blir en del av de andra säsongsinfluensorna och kontinuerlig vaccination kommer att påbjudas. Så länge människor inte tillber och förtröstar på Gud, utan staten, så kommer staten att fortsätta med sina sattyg, med vilka förespeglingar de än må använda sig av, nu när de väl fått blodad tand att hålla järngrepp om en villig befolkning.

Om Demokraternas statskupp i USA lyckas kommer Joe Biden, Kamala Harris och deras partikamrater att överlämna landet till den radikala vänstern, stänga dess ekonomi, störta landets arv av frihet och värden i en lavin av socialism och nedgång, som också får negativa konsekvenser för resten av världen.

World Economic Forum – de som simulerade en pandemi i oktober 2019 – trycker nu på för att utnyttja den kraschade ekonomin för att göra en Great Reset – en stor omstart av ekonomin. Dess karismatiska tyska ledare Klaus Schwab påstår att kapitalismen har misslyckats (det enda som misslyckats är i själva verket staten och dess inskränkningar av marknaden och friheten) och kräver en återgång till marxistiska principer. De gjorde en reklamfilm om The Great Reset där de "spådde" (snarare önskade eller planterade tanken om) att äganderätten kommer att vara upphävd vid år 2030 och andra sådana socialistiska utopidrömmar (filmen togs bort efter kritik). Även FN har länge varit inne på samma spår att nå sådana förtäckta världssocialistiska mål med de "globala målen" eller Agenda 2030.

Men, vi, som tillhör Herren Jesus Kristus och är fåren i Hans hjord, är ännu vid gott mod. Vi vet, hur det än förhåller sig, att världens furstar alltid konspirerar för att tillskansa sig mer och mer makt och ära, och förtrycka människorna skapade i Guds avbild. De följer sin fader Satan i hans ränksmideri för att i slutändan komma åt Herrens Smorde och Hans folk. Men deras fåfänga planer kommer att göras om intet. Han som bor i himlen ler, Herren gör narr av dem "Det är jag som har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg." Han ska krossa dem med järnspira och slå sönder dem som lerkrukor (se Psalm 2).

Gå därför in i det nya året, lugn mitt i stormen, sansad, låt istället tron och tryggheten i Herren smitta av sig, och be med förvissning. Be Herren att använda allt detta elände till det högsta målet, att väcka människorna till att inse att de är bräckliga, utsatta, att de är stoft inför Honom, att varken de själva eller mänskliga furstar kan rädda dem. Att folk ska inse sin synd och uppror mot Honom och att de är i desperat behov av räddning och frälsning – inte från farorna och sjukdomarna på jorden – utan från just deras egen synd och Gud den Allsmäktiges vrede, så att de omvänder sig och förtröstar på Herren Jesus, som dog i syndares ställe, den enda karantänen och tillflykten. Till slut kommer Riket som vi väntar på och som Herren har lovat till de som håller ut till slutet och vinner segerkronan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar