Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 27 januari 2021

Trump­supportern Todd förkunnar Evangeliets varningar för svenska tv-tittare


svt intervjuade häromveckan en härlig sanningssägare. Men i "neutralitetens" namn måste de strö in lite texter om att han är dum i huvudet mellan varven. Han är arbetslös, skadad, hans fru har lämnat honom, fattig och svt sparkar på honom där han ligger.

"Todd tror på lögnen", "han delar mobbens åsikt."

"Han är en av miljontals lågutbildade vita män"

Notera vikten vid att uttrycka missaktning för honom, inte bara för hans uppfattningar och utbildning, utan även på grund av hans hudfärg.

"Todd Lawson tror på konspirationsteorier och fakta har svårt att få fäste i hans värld".

Att kalla någonting för "konspirationsteorier" verkar nuförtiden bara vara ett försök att önska bort sådana verkligheter som är för jobbiga att vilja leva med, och med "fakta" avses i själva verket socialismens falska doktriner (hur socialister använder ord enligt instruktionerna i Orwells 1984).

"...trots att Demokraternas sjukvårdssystem hade kunnat ge Todd den operation han behöver för att kunna arbeta igen, ser han inte det som en lösning."

svt är socialister då välfärdsstaten är en kategori av socialism och svt själva finansieras numera helt av statens stöld av svenska skattebetalare för att sprida propaganda i "oberoendets" och "neutralitetens" namn (också 1984). Eftersom svt är socialister (och därmed här uppenbart tar ställning för Demokraterna) förstår de inte varför Todd, som förstår vikten av att arbeta hederligt och tjäna sina pengar, inte ser det som en riktig lösning. För att trots att han i vänsterns ögon är en nolla, så är han mer kunnig än dem om hur ekonomi fungerar. Notera även hyckleriet hos reportern att hänvisa till ett teoretiskt socialistiskt sjukvårdssystem i framtidens utopi. Lösningen för socialister är att stjäla från andra för att finansiera hjälp till andra. Istället för att reportrarna själva med sina säkert inte så blygsamma löner från svenska staten, betalar operationen åt honom. Det är lätt att vara generös med andras pengar.

Dr. Jo Jorgensen, som var presidentkandidat för det libertarianska partiet, vet också, till skillnad från både Trump, svt och Biden, att sjukvården skulle bli både billigare och bättre om den istället fick skötas av privata företag som konkurrerar på den fria marknaden. Hon säger:

Om vi inte stoppar vår väg mot allmän sjukvård, kommer det bli en katastrof för landet. Det är högst frustrerande att [många amerikaner ser våra hälsovårdsproblem som ett misslyckande] för fria marknader. Jag vill bara ropa från hustaken att vi inte har ett fritt marknadssystem i sjukvården, och hur de skulle fungera om vi provade fria marknader.

I en annan intervju:

Vi har inte haft en fri marknad på över hundra år. Så det första jag skulle göra var att ändra den till en fri marknad. Och låt mig påpeka att de två hälsospecialiteter som har mest fri marknad är kosmetisk kirurgi och LASIK. Och under de senaste 20 åren har priserna på dessa gått ner dramatiskt samtidigt som kvaliteten har blivit högre, och det vill jag se hända med övriga sjukvården.

Vi skulle behöva börja med Medicare, Medicaid, och börja med att faktiskt sätta in pengarna på folks konton. Sedan får de själva makten att spendera dem hur de vill. De statligt anställda i Indiana har använt ett sådant system, och försäljningen av generiska läkemedel gick från 10 % upp till 90 % på bara ett par år. Detta var för att de spenderade sina egna pengar. Och det som är riktigt bra med detta är att de hellre köpte generiska läkemedel för att de hade möjlighet behålla resten av pengarna. Även i Singapore ser man att sjukvårdskostnaderna ligger på omkring en tredjedel jämfört med våra. Så jag är verkligen förbryllad över varför så många av våra politiker påstår att vi behöver gå över till allmän sjukvård, när det inte har fungerat i Storbritannien eller Kanada [eller Sverige, övers. anm]. ... Det är ett monopolsystem som inte fungerar.

Avslutande ord från Todd

Gud använder onda människors onda avsikter för att nå Sitt goda syfte. svt hade den onda avsikten att hänga ut och håna en trumpanhängare. I slutet framgår det att han tror på Gud också och det tycker de är roligt att förlöjliga honom extra för. Todd är inte mycket i världens ögon, han är inte vis, han är inte rik eller mäktig. Men Gud har utvalt de svaga och dåraktiga för att de som är starka och visa i den här världen ska stå med skam. Gud beslöt att låta denne "dåre" framträda i syfte att avkunna Evangeliets allvarliga varningar för det svenska folket. Det är inte många, ens av de högsta eller förnämsta kristna ledarna i Sverige som skulle vara så frimodiga som Todd i tv och därför är han värd all min aktning och respekt. Todd avslutar:

Jag tror att Herren kommer tillbaka för att slå ner synden. Jag tror att Han är ganska less på människorna och deras förehavanden. Han ska göra rent hus med jorden.

Den dagen blir inte heller lindrig för svt-redaktionen. Må dessa allvarliga ord genomborra svenskarnas förhärdade hjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar