Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 3 februari 2021

Gabs VD om kristen secession

När jag imorse läste igenom nyheterna stötte jag på följande rubrik från bubb.la:

Andrew Torba: Varje gång Gab avplattformas av en leverantör tackar jag Gud för att han skiljer agnarna från vetet då det gör oss starkare och motståndskraftigare i det långa loppet, det pågår en tyst kristen secession i USA som idag är ekonomisk och digital, men i framtiden även kan bli geografisk, fler kristna borde sluta göda fienden och flytta sin ekonomiska aktivitet till kristna företag.

Det lät väldigt intressant så jag klickade och läste hela artikeln. Här är några bra citat:

"Det handlar om att bygga vår egen kristna ekonomi. En utan cancel culture. En som inte omfamnar den demoniska och förfallna sekten som kallas 'kritisk teori'."

"Kritisk teori (kulturmarxism, social rättvisa-sekten, osv.) är en bedräglig, fadd och patetisk subversion av välmenande kristna, församlingar och kristna värderingar i största allmänhet."

"Den är en demonisk imitation av evangeliet och absolut inte Evangeliet om Jesus Kristus. Den måste hånas, förkastas och visas tillrätta av alla kristna."

https://news.gab.com/wp-content/uploads/2021/02/Jesusland-1024x929.png

"Amerika är ett kristet land. Den västerländska civilisationens fundament är byggt på kristendomen, eller mer specifikt: på den fasta grund som är Jesus Kristus. Samma sekund som detta ändrades, var samma sekund som förödelsen satte igång."

"Vår kristna 'snällhet' och 'tolerans' har lett till vår egen undergång och har använts som vapen mot oss. Tolerans är inte en kristen dygd. Vi är befallda att avsky det onda (Psalm 97:10; Rom 12:9) inte att finansiera och lägga vår tid på det."

"Vi har varit naiva; vi har trott att hedningarna m. fl. inte skulle hugga ner oss samma stund som de kom till makten, det vi nu sett hända inför våra ögon de senaste årtiondena. Vi har lärt oss en läxa."

"Andrew Torba
VD, Gab.com
1 februari 2021
Jesus är Konung"

Efter denna fina text tvekade jag inte längre utan skapade en profil på Gab. De senaste åren har många, inklusive jag, övergått från att nå ut via bloggar som denna, till att endast vara engagerad på sociala medier, som Facebook – det har varit lättare och mer tillgängligt på många sätt, och lättare att få återkoppling och diskutera vidare.

Men nu på sistone ser vi behovet av att hitta andra alternativ, gå tillbaka till friheten på våra egna bloggar och sidor, lämna YouTube, Facebook och Twitter då de sysslar mycket med socialistisk propaganda och censurerar kristna och andra oliktänkande. Möjligtvis är det snart min tur också, om jag inte redan blivit det utan min vetskap. De sysslar ju med s.k. "shadowbanning" och man märker att de censurerar ens kommentarer och påstår att "endast relevanta" kommentarer visas (de som argumenterar för biblisk lära, går emot vänstern, abort, m. m. bedöms av Facebook som icke-"relevanta" och kommentarerna visas inte).

Ju mer jag ser av deras vidriga beteende där de ger uppenbara fördelar åt vänstern, desto mindre vill jag stödja dem genom att besöka deras sidor och ens låta dem få annonsintäkter. Jag finns fortfarande på FB för att sprida så mycket ljus som ännu är möjligt på den mörka platsen, länka till denna blogg via bloggens sida och sådana saker, men minskar mitt övriga deltagande till bara några minuter om dagen. (Det finns funktioner i telefoner och webbläsare som kan begränsa och stänga ner hemsidor när den bestämda tidsgränsen har nåtts, rekommenderas).

Och, som sagt, är det ingen garanti att du eller jag kommer vara kvar där, antingen blir vi utslängda eller så växer alternativen till att det inte finns någon anledning att vara där längre. Tillsvidare kommer jag föredra att skriva här på bloggen istället (men blogger-plattformen ägs ändå av Google och kan behöva också flytta det någon annastans i framtiden).

Ni, kära läsare, vet var ni kan hitta mig och hur ni kan få tag på mig. Besök denna blogg regelbundet för uppdateringar, prenumerera via RSS eller e-post (längst upp i spalten till höger på sidan). Kontaktformulär finns också: här.

Vår Herre Jesu nåd vare med er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar