Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 7 januari 2011

Tuffa Frågor För Kristna? - #7

Efter att ha gett vår ateistiske vän ett litet jullov så får det bli dags igen att fortsätta med sjunde delen i den fortsatta "Tuffa Frågor För Kristna"-serien.
En serie där vi utmanas av ateisten azsuperman01 på youtube, och svarar.

Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. (1 Petr 3:15)

(Tidigare frågor: #1, 2, 3, 4, 5, 6)Frågan: Varför ger inte Gud samma grad av bevis som Han gav Thomas?

Han framställer i videon Thomas som en riktig skeptiker, till och med som om Thomas hade varit ateist om han levde idag. För han kände Jesus personligen, hade sett Hans under, men trodde ändå inte. Han såg Jesus framför sig men trodde inte att Han uppstått förrän han fick känna på Hans händer och sticka handen i sidan. Sedan frågar azsuperman01 varför inte Gud ger samma bevis för bl a Sin existens för skeptiker som honom själv idag. (Att han just är ute efter Guds existens framgår tydligast i beskrivningen till videon.)

Svar: Det som Thomas tvivlade på var inte Guds existens. Thomas trodde på att Gud fanns, det finns inget som visar på motsatsen, men han tvivlade på om Jesus återuppstått, och därmed var Guds Smorde. Vår ateistiske vän gör här alltså ett logiskt felslut där han mitt i allt ändrar på begreppen. Tvivlet - som Thomas hade på Jesu uppståndelse, byts/utvidgas plötsligt till tvivlet på Guds existens överhuvudtaget. Lurigt!

Notera dock poängen som Jesus ville göra av situationen med Thomas (Joh 20:24-31): Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser. Tro handlar här om den frälsande tron att Jesus är Messias, Guds Son (Joh 20:31), inte den icke-frälsande tron på att Gud finns. Denna tro (den frälsande) är en Guds gåva som Bibeln är tydlig med att inte alla får, och de som får, får inte i samma mått (Rom 12:3). Vi som människor har inte tillåtelse att ifrågasätta Guds suveräna val (se t ex Job 33:12-13; Jes 29:16, 45:9-10; Rom 9:19-24.) Gud är inte skyldig att ge det till någon alls egentligen. Minst av allt till mig.

Att bara tro att Gud finns är inte frälsande (Jak 2:19.) Alla människor vet att Gud finns, och till skillnad från vad ateisten påstår, har Gud gett samma grad av bevis för Sig själv genom alla tider. Vi ser och uppfattar Hans osynliga egenskaper, eviga makt och gudomliga natur genom de verk Han skapat. Saken är den att människan älskar sin synd och hatar Gud som är motsatsen till synd, och de hatar tanken på att Gud en dag kommer att ställa dem till svars. De sätter därmed sig själva som domare över Gud, säger att Han inte visat Sig tillräckligt och ställer sina egna krav på hur Gud ska visa Sig. . Detta godtar inte Gud som någon ursäkt, de lurar bara sig själva. Läs Rom 1:18-32.

Passar även på att lägga upp denna video jag såg häromdagen, där DA Carson talar om detta

3 kommentarer:

  1. Såg på fb att du fyller år idag. Så jag tar tillfället i akt och grattulerar dig på din bemärkelsedag!

    SvaraRadera
  2. Hej lilla masken. Gud älskar dig:)

    SvaraRadera