Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 4 januari 2010

Att gå längs den Smala Vägen


Text ur: Arthur Pink, "The Narrow Way"
Översättning av: mig

"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." Matt 7:13-14

Att gå längs den Smala Vägen, betyder att hjärtat och livet ständigt ska rättas efter Kristi heliga undervisning. Det betecknar en stadig uthållighet i tro och lydnad till Herren Jesus; att övervinna allt motstånd, att avvisa varje frestelse som lockar till att överge den väg som är trogen Honom. Den kallas den "Smala Vägen" för att allt självbehag och självsökande utestängts.

Det är precis här som testpunkten nåtts. För den oandliga människan, är det mycket lättare och långt mycket trevligare--att ge efter för köttet och följa våra världsliga böjelser. Den Breda Vägen, där man ger efter för köttet--är lätt, jämn och lockande! Men den slutar i "fördärvet!" Även om den "Smala Vägen" leder till evigt liv--går bara FÅ på den.

Många gör en bekännelse och påstår sig vara frälsta--men deras liv ger inga bevis på att de är "gäster och främlingar" här på jorden, och att deras "skatt" är i himlen. De är rädda för att man ska tycka de är trånga och strikta. Satan har lurat dem--de låtsas att de kan komma till himlen genom en lättare färdväg, än genom att . . .
förneka sig själv,
dagligen ta upp sitt kors,
och följa Kristus!

Det finns mängder 'religionister' som försöker förena de två "vägarna," att göra det bästa av två världar och tjäna två herrar. De önskar behaga jaget i tiden--och njuta Himlens fröjd i evighet. Skaror av namnkristna inbillar sig själva till att tro att de kan göra så--men de är ruskigt lurade!

Anledningen till att så få kommer in i det Eviga Livet--är för att folkmängderna inte söker det på vägen som Gud pekat ut! Ingen söker det på rätt sätt--förutom de som kommer in genom den Trånga Porten--och som, trots många svårigheter och fall, fortsätter rycka fram längs den Smala Vägen.

"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den." Matt 7:13-14

Se även:

3 kommentarer:

 1. Ett härligt inlägg om den breda o den smala vägen. Att följa köttet är lättast naturligtvis, men den kristne skall ju följa Jesus, och den smala vägen. Ja det är få som finner den smala vägen till livet.
  Bless U. /Maria

  SvaraRadera
 2. Daniel. Du vågar, Du har modet, runt omkring står lejonen, men Herren har täppt till deras munnar..
  Du säger sanningen i en tid där lögnen, blivit en del av tom kyrkan, församlingen. Herren ska fortsätta strida för dig...
  DET ÄR DETTA VI BEHÖVER, INGET FLUM,FLUM, EVANGELIUM....
  Så skönt att hitta en plats, en blogg, som vågar stå för sanningen. Ingen omvändelse ingen frälsning....
  Tackar, för läsningen, återkommer, mer än gärna.. Och tar Dig med i förbönen, om beskydd, välsignelse och fortsatt inspiration från Den Helige Ande...
  Take care bor..
  MVH Karl-Bo Lundstedt

  SvaraRadera
 3. Tack till dig också, för din uppmuntrande kommentar! Är mycket tacksam för förbön. Det behövs! Soli Deo gloria!

  SvaraRadera