Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

fredag 22 januari 2010

Sökarvänlighetsmani!!

Gud fortsätter utgjuta Sin vrede över världen, även Sverige i form av moraliskt förfall, villoläror och dålig teologi med falskt evangelium och falsk föreställning om hur man blir frälst. Be att Gud förbarmar Sig över vårt folk!

Den här veckan verkar jag ha tvingats skriva särskilt mycket om det här. Kyrkorna vill börja året med sina satsningar om att locka folk med sökarvänliga gudstjänster, verkar det som. Jag får skjuta upp att skriva om rosa, gulliga kaniner ytterligare... Jag vill också utlysa en varning till alla er som betraktas som sökare - de är ute efter er! På äkta sektmanér lockar de in en med de trevliga sakerna och sedan när du är för långt inne i det så kommer de andra lärorna upp som du inte hade accepterat från början. Att du är en ond syndare på väg till ett rättvist straff: evighet i Helvetet - och du kan göra detta test för att se om det stämmer!

Artikel i Dagen idag:
Bra musik kan locka folk till gudstjänster. Med den övertygelsen satsar Pingst Jönköping att under tre söndagar bjuda in folk till sin kyrka.
Förutom de jag skrev om i onsdags (länk nedan), nu även denna kyrka. Och en till jag känner till mycket väl.
Församlingens föreståndare intervjuas och säger:
Det känns så viktig för oss att visa att Pingstkyrkan är till för alla - inte bara för medlemmar
Men, det är ju just vad den är! Eller vi kanske med pingstkyrkan talar om något annat än den sanna kyrkan, Kristi Kropp, som består av Hans (med-)lemmar (lem=kroppsdel.) - se 1 Kor 12:12ff.
Såhär tycker förresten Jesus, genom Sin apostel, om hur icke-troende ska känna sig på en gudstjänst: avslöjad av alla och dömd av alla. (1 Kor 14:24)

Fortsätt läsa:
Jesus-schampoo? - och missa inte länkarna längst ner i det inlägget.
Sökare om sökarvänliga gudstjänster

8 kommentarer:

 1. Bra musik är en sak.
  Bra underhållning en helt annan. Det finns bara ett sätt som vi på ett trovärdigt sätt förkunnar evangelium och det är i Ande och kraft, inte i vår egen kunskap eller kraft utan i hans

  SvaraRadera
 2. Jag var på det mötet och de om upptredde var halvnakna. Om jag hade varit någon sökare hade jag nog kommit fram till att det inte var stor skillnad på det där och en porrsurfning på internet. Sorry. Jag gick efter 15 minuter och grät. "money, money money" är för allt var jag vet skriven av Sveriges (för mig) mest kända ateist. Jag var bara ledsen.

  Harald

  SvaraRadera
 3. Tack för din insids-info, Harald!
  Så du menar att de spelade sekulär musik också? Värre än jag trodde! Mycket ledsamt. :(

  Frid

  SvaraRadera
 4. Frid Daniel.
  Jag blir glad när någon vågar ifrågasätta det vi ser i våra församlingar, att icketroende o opånyttfödda artister, intar våra kapell o kyrkor för att förmedla sitt budskap.Man försvarar det med att det skall vara sökarvänligt. Är det inte ett äkta budskap som skall nå ut i vårt förkunnande?
  Blir glad också över din ålder, andlig visdom är som jag vet ej knuten till hur gamla vi är. Var rädd om din övertygelse och din tro.

  Vill också tacka dig för de filmer som du har på din videokanal,omskakande, intressanta och tydligt översatta. Hoppas du kan lägga ut fler framöver.

  Leif

  SvaraRadera
 5. Tack för din uppmuntrande kommentar, Leif. Sådana är högt uppskattade.
  Det är i och för sig lätt för mig att våga på Internet...
  Kommer lägga ut fler videos, om Gud vill. Men det blir kortare, inga långa predikningar framöver! :)

  Frid

  SvaraRadera
 6. Jag är helt lycklig över att ha hittat din blogg. Tycker du skriver så mycket bra och intressant. Mycket av det du skriver om har jag tänkt, men du sätter ord på det!

  Du känns äkta.

  Mvh Anette

  SvaraRadera
 7. Bra post, Daniel!

  Men detta undrar jag över:

  "Jag vill också utlysa en varning till alla er som betraktas som sökare - de är ute efter er! På äkta sektmanér lockar de in en med de trevliga sakerna och sedan när du är för långt inne i det så kommer de andra lärorna upp som du inte hade accepterat från början. Att du är en ond syndare på väg till ett rättvist straff: evighet i Helvetet "

  Det lurigaste är väl ändå att det senaste är ju det "vi" inte längre gör: talar om verkligheten att man måste bli omvänd/frälst...även fast vi ju borde göra det när vi "fångat sökaren i vårt välkomnande garn"...typ...

  Inte ens medlemmanrna får ju veta vad som behövs för att leva ett kristet liv, då de/vi oftast får samma predikan som de "sökare" som möjligen kommit till kyrkan...en predikan som knappast nämner nödvändigheten av omvändelse, snarare enbart talar om "va skönt att ha trygghet i tron" etc...

  M

  SvaraRadera
 8. Anette: Mycket uppmuntrande kommentar, tack så mycket! Soli Deo gloria

  M: Ja, du har rätt, de kommer aldrig att nämna de "hårda" bitarna...

  Frid åt er

  SvaraRadera