Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

onsdag 20 januari 2010

Jesus-schampoo?

Artikel i Dagen:
Kampanjen "100 dagar med Jesus" som initierades i Filadelfiakyrkan Stockholm våren 2009, lever vidare. I Arvika och Värnamo går alla kyrkor ihop och jobbar med materialet under våren. - Idén föddes i Arvika kristna råd. Vi vill göra avtryck i stan, säger Per Knutsson, pastor i Missionskyrkan i Arvika och en av initiativtagarna.
I samband med kampanjen i Filadelfiakyrkan släpptes boken med samma namn. Den är skriven av församlingens föreståndare, Niklas Piensoho, och riktar sig till den som vill lära känna Jesus.
Testa Jesus i 100 dagar, är du inte nöjd, släng Honom... det är inte så man kommer till Jesus. Om det är den Sanne Jesus så skulle man inte vilja vara i Hans heliga närvaro för en sekund. Man skulle ropa som Jesaja, efter att han sett Herren Jesus (Jes 6:5 jfr. Joh 12:41): "Ve mig, jag förgås! Ty jag är en man med orena läppar och jag bor ibland ett folk med orena läppar, och mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot." Man kommer som en av Lagen och den helige Ande överbevisad och fördömd syndare, bruten och förkrossad, och törstar efter Hans rättfärdighet, med inget annat hopp än Hans nåd och barmhärtighet.
Under kampanjen anpassas gudstjänsterna helt för människor som aldrig satt sin fot i en kyrka.
Dvs. det är ingen gudstjänst. Guds-tjänst, man TJÄNAR GUD. Inte anpassar sig till syndare!
Detta är vansinne. :( Vad tar ni er till? Snälla. Vänd om! :( :( :( :(

Se:
David Wilkerson: "ett evangelium från Helvetet" (just om att anpassa gudstjänsten till syndare)
John MacArthur om Rick Warrens evangelium
Paul Washer - Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan (Svensk Text)
Sist men inte minst Ray Comfort - Helvetets Mest Välbevarade Hemlighet (svensk text) - om man får säga så, är denna ett måste för alla kristna!

2 kommentarer:

 1. http://vimeo.com/8915614

  Frukt

  SvaraRadera
 2. Hej, Anonym, tack för din kommentar. Då kan jag förtydliga mig.

  Ett par saker:
  -målet helgar inte medlen
  -"vad du vinner dem med är vad du vinner dem till"
  -blir någon verkligen frälst är det inte pga det utan trots det. Man ska alltid troget predika det bibliska Evangeliet.
  -vittnesbörden i videon har, vad jag uppfattar, inget direkt med "100 dagar med Jesus" att göra man har bara klistrat på det. De testade inte "100 dagar med Jesus" utan gick till kyrkan för förbön.
  -om nutida vittnesbörd i allmänhet (dömer alltså inte ut enskilda personer efter vad jag endast sett en kort video): varför saknas sånt som synd, domen, frälsning från detta, man blir ju faktiskt frälst ifrån Gud, Hans vrede (se Rom 5:9) Det är ju det det handlar om. Inte att man får förbättrade livssituationer. Se apostlarnas öde, första kyrkans århundraden, http://www.missionenmr.se/ ...
  -Såhär säger Bibeln hur icke-troende ska känna sig på en gudstjänst: avslöjad av alla och dömd av alla. (1 Kor 14:24)
  -Se http://www.vimeo.com/8388417

  Matt 7:21-23, 2 Kor 13:5.
  Guds välsignelse och allt gott önskar jag dig!

  SvaraRadera