Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 11 februari 2010

Spöken i TV..?

Journalister är oftast kommunister och därmed emot religion, folkets opium, och speciellt kristendom. De brukar "granska", dvs svartmåla kristendomen, men hur är det beträffande "new age" och ockultism?

Förrförra (tror jag) året hade SVT svikit sin kallelse att vara ateistpropagandakanalerna nr 1 och 2, med sin "dokumentär" om en snubbe som sa att han blev besatt av en död egyptier vid namn Ambres. Denna snubbe citerade även Bibeln och drog verser ur sitt sammanhang. Hur skulle en vålnad med övermänsklig vishet och kunskap inte veta bättre om exeges, liksom? Så redan där märkte jag att något var lurt. När jag sedan besökte hans hemsida insåg jag, att det var inget annat än reklam för hans genomskinliga, gröna stenar m m. Jag deltog i debatten på SVT:s diskussionsforum till filmen efteråt och försökte mana alla att inte tro på demonernas lögner utan omvända sig till Herren, men blev av någon av Ambrum hejdukar anklagad för att jag blivit lurad! TV4 "Det okända" handlar också om döda människors spöken som spökar och är kusliga. De kallar programmet dokumentär. Jag vill minnas mig ha sett ett par avsnitt av dem. De utnyttjar folks död för att göra TV-program, vilket är vidrigt. Dagen:

En del av programidén går ut på att söka upp anhöriga till spökena för att få
kontakt med dessa och förhoppningsvis få dem att sluta störa. [...] En av dem som
drabbats av programmet är en kvinna som förlorade sina båda barn i sjukdomar.
Hon blev uppringd av programmets medarbetare och fick veta att ett av hennes
barn spökade. Hon tog mycket illa vid sig. I kvällens Debatt får hon möta programledaren i Det okända, Caroline Giertz.
Hur ligger det egentligen till? Finns spöken? Blir man ett spöke när man dör? Nej, enligt Bibeln ska ju människan dö och sedan dömas, Himlen eller Helvetet. Det finns alltså starka motbevis mot att människor blir spöken och, trots om de kanske var trevliga personer, tillbringar resten av evigheten genom att skrämma folk.

Det finns antingen en naturlig förklaring. Jag läste t ex att gamla hus har så konstig luft i sig så man hallucinerar... Men det finns demoner. Dessa vill inte att vi ska tro på domen efter döden så att vi omvänder oss, så det är tänkbart att de utger sig för att vara människor som dött och "spökar." Då ska du inte ringa dyra medium, som rent av kan vara i maskopi med dem för att tjäna pengar, eller ghostbusters. Jesus har all makt att befalla dem tillbaka dit de hör hemma.

3 kommentarer:

  1. Vet du, jag är så trött på dessa program som det görs reklam för i Tv: Det okända, Hemsökta Hus, m m. Tänk om människor visste hur farligt det är med det ockulta så skulle de springa benen av sig för att undvika det. Gud varnar på så många sätt om hur farligt det är, men människan tycker det är sååå spännande, att söka i det olända....den troende vet vad det handlar om. Hälsn Maria

    SvaraRadera
  2. Betänk att våra seder,prästerskapet,bruk,traditioner,läror,regler osv kanske inte alls är vad Gud har tänkt att det skulle vara. då har det blivit religion utav det hela och det ÄR ett opium för folket.
    Gud vill inte ha religion Han vill ha en levande kärleksrelation mellan dig och Honom.

    SvaraRadera
  3. Ja, man kan ju säga att religioen är ett opium som hindrar människan från Sanningen att de ska vända sig till den levande Herren och bli frälsta. Demoniskt.
    Man måste se i Bibeln vad Gud vill att det ska vara och lita inte på några präster, pastorer eller bloggare.

    SvaraRadera