Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 18 oktober 2010

Rick Warren på DG2010!!!

Warrengate-skandalen är över. Det var för några veckor sen nu men vill skriva om det iallafall och passa på att ge några bra länkar längst ned i inlägget. Rick Warren predikade - genom en video som spelades upp - på Dr John Pipers konferens DG 2010 Think: The Life of the Mind & the Love of God. Mina åsikter om det har jag skrivit tidigare.

Rick Warren är, enligt min fasta övertygelse, en av de stora skurkarna i vår tid. Mycket p g a han och hans C:O ser det ut i "församlingarna" som det gör idag, hans böcker finns översatta till svenska och i varje frikyrkopastors bokhylla, antagligen. Och vi som vill få verklig egentlig kunskap om Gud och inte en massa o- och antibibliska människocentrerade grejer, drivs ut i sökande på Internet. Vad hittar vi då? Jo, såna som John Piper, som har så fantastiskt uppbygglig undervisning i Guds Ord. I de trygga famnarna trodde vi att vi kunde få vila, men plötsligt bjuder John Piper in Rick Warren. Bara detta visar ju den ironiska och motsägelsefulla, för att inte tala om tragiska situation som infinner sig. Dr Piper har kritiserats tidigare för andra som han associerats med, bl a Mark Driscoll, som blandar in ovårdat språk/svordomar och "coolhet" i vad jag utifrån vad jag annars hört uppfattat som sund bibelundervisning. Det kan ändå inte mätas med detta med Rick Warren.

Jag har själv inte sett talet han höll, men här är lite kommentarer från andra, citerade och översatt:
En otrolig kommunikatör med otrolig tillämpning. Bli uppmuntrad och slappna av med vem du är, och ge allt till Jesus medan du lär dig allt du kan från Rick. - John Piper i ett panelsamtal direkt efter Warrens video
Väldigt smärtsamt. 350 kärnfulla plattityder ihopträdda på citat från the Message och Levande Bibeln varvat med psykologi och upprepade hänvisningar till hur übercool Saddleback [Warrens "församling"] är. [...] Det var en traumatisk upplevelse men jag tog mig igenom det! - Dr James White
Jag kom just på varför jag inte gillar Rick Warren. Och det är ju problemet: Jag gillar honom bara inte. Man skulle kunna tro det, så som jag försvarar honom här och på andra ställen, att jag på något sätt gillade honom eller trodde att han var en hemlig pärla i evangelieförkunnelsens ostron, men jag känner inte så alls. [...] varför jag inte gillar Rick Warren: Han saknar gudsfruktan. Hans tal på DGNC2010 var självtjänande, självgodkännande, självintresserat och självcentrerat. Inte mycket plats för Gud eller en frälsare när det är så mycket du i predikomackan. - Frank Turk
Där är några utlåtanden. Nu slipper du höra predikan själv om du skulle få för dig det. Här kan du läsa en artikel av Bob Deeway om Rick Warrens bok Leva med mål och mening istället: http://www.solascriptura.se/kts/metodel1.html
Och en annan om samma bok på Vakna Sverige: http://www.vaknasverige.se/?p=1496

Vi fortsätter med att åkalla Gud i tacksägelse OCH FÖRBÖN för John Piper!

Se även: Dagen: Kristallkyrkan kan inte betala sina ekonomiska skulder (Robert Schuller är uppenbarligen en förebild för Rick Warren)

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag lyssnade igenom några timmar av Warrens bok The purpose Driven Life, och tyckte att det mesta låter evangeliskt. Sen såg jag Warrens bok kommenteras i den amerikanska tankesmedjan CFR, Council on Foreign Relations magazine Foreign Affairs (i ett nr 2009) och googlade namnet Rick Warren.

  Rick Warren - CFR medlem (!) - går på WEC, World Economic Forum (en vecka med den globala businesseliten!) och talar om hur kyrkan ska arbeta med FN program i tredje världen. Hur det globala systemet sk synkas från topp till botten. Där träffar han andra affärsmän som vill samma sak - skapa integrerade politiskt-religiösa globala system, där de kan mjölka världens medborgare på pengar och ande. Andra som vill åt samma håll är Rockefellers, Carneigies, Wall street bankers, George Soros, Ban ki moon, Deepak Chopra, Dalai Lama, Tutu, Clintons, det engelska kungahuset,, den saudiska prinsen, den jordanska prinsessan Rania, påven, biologiska forskare som anser att jorden är överbefolkad redan och mänskligheten behöver reduceras, Al Gore, James Lovelock som förespråkar att man sprutar sulfur upp i atmosfären för att rädda oss från klimatförändringarna...osv

  Frågan är om Rick är i gott sällskap?
  Är Jesus med på resan?

  Frågan är också om Kung Carl Gustav och sultanen av Brunei också vill åt samma håll?

  :)

  Bra sida du har!
  Vettiga frågor.

  Janne

  SvaraRadera
 2. Byggnaden ser lite ut som en pyramid och kallas kristallkyrkan - Chrystal Church, California (många kraschade huskontrakt i Kalifornien).

  I en predikan av Jim Teller på siten, säger han att "alla som blivit sårade av livet och dåliga amerikanska ekonomin, behöver lära sig att drömma igen" (Det vara Gud själv som sa det till honom på morgonen innan gudstjänsten).

  "Learn how to dream again!"
  http://www.hourofpower.org/videos/index.php

  Det hela låter som de många "profeterna" i GT:s böcker som sa:
  "Allt är bra!"

  (Allt är lugnt! - ett populärt budskap)

  Två veckor innan finanskraschen 2008 sa (ex Goldman Sachs CEO och nu finansminister) Hank Paulson att "amerikansk ekonomin är stabil".
  Under 2009 sa politiker och affärsmän och journalister att "recessionen är över".

  Och bankerna fortsäter att äta sig genom statskassorna i världen. Nu 2010 är det svångrem/austerity och vård och skola får gå...

  (Företagsamhet)

  Det klarnar lite vad Emerging (world) Church är för något när man börjar jämföra den med hur multinationell företagsamhet funkar.
  Kristallkyrkan är säkert inte helt olik organisationsstrukturen för Nestlé eller Coca Cola, JP morgan eller IKEA. Alla är organisationer som har globala affärsplaner och en "kvartalsrapport" att möta. Vad tror vi hyran i kristallkyrkan kan ligga på? Dessa jättebyggen vill ge oss mer av världen och har cozy förhållanden till staten. De betalar minimalt (skrivna i det land som har minst eller ingen företagsskatt!) med skatt och hotar att rymma landet, om någon skulle pressa dem...vem pressar dem att föra fram evagelium?

  Var är evangeliet här? - ett glädjbudskap för de fattiga om Guds Rike?
  Knappast i Babeltornsliknande kyrkor?

  Janne

  SvaraRadera
 3. Hej JANNE

  Tack för dina kommentarer. Mycket värdefull info!
  Jag har skrivit mer om Rick Warren under etiketten "Rick Warren," adress: http://job25-masken.blogspot.com/search/label/Rick%20Warren

  Frid

  SvaraRadera
 4. Bra att du lyfter fram Rick Warren.

  Det är väldigt märkligt att Piper bjuder in denne Rick Warren som hämtar mycket av sin inspiration från New Age. Målet med New Age är som du säkert vet att få människan att förstå att vi alla är Gud. I och med denna "suveräna" insikt gör människan världen till en bättre plats att leva i.

  Hmmm...vem var det nu igen som ville bli som Gud? Just det...satan. Och vi vet ju vad hans slut blir: den eviga elden.

  Man får verkligen hoppas Piper tar reda på fakta om Warren. Här kan man inte gå på om personen i fråga är snäll och duktig på att prata, för sådan var väl Hitler också stundom.

  Framgick det att jag inte förespråkar Warren? ;) Ush och fy för denne man!

  SvaraRadera