Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 18 mars 2010

Ateistens avgud

Jag tackar gud för att jag inte tror på honom, jag tackar gud för att jag inte tror att sagor från bronsåldern är sanningen, jag tackar gud för att han inte finns och att han därmed inte kan vara det hemska, orättvisa, självgoda monster som de troende påstår att han är.

Här har vi ett exempel på vad många säger för att rättfärdiga att de inte tror på Gud, dvs är ateister. Men han har rätt, hans gud finns inte. Han har gjort sig en avgud som har sagor från bronsåldern och vars troende påstår att han är ett hemskt, orättvist monster. En avgudastaty som passar honom bättre och som han inte behöver tro på och rätta sitt liv efter, en halmdocka som är lätt att slå omkull. Felet han gör är att lura sig själv att denna avgud är densamme som den Sanne Guden som beskriver Sig själv i Sitt Ord, Bibeln, som har sagt att Var och en som med begär ser på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta. (Matt 5:28) och att inga äktenskapsbrytare ska få ärva Guds rike. (se 1 Kor 6:9-10) Det är där skon klämmer. Han älskar att "spana på brudar" och göra mycket annat som Gud hatar, och han vet att det kommer en dom. Så han måste tränga undan det, kosta vad det kosta vill, även det förnuft han ofta stoltserar med, för han vet att om han ser det i sanning, kommer han inte kunna sluta tänka på det. Han kommer behöva sluta med all sin synd som han älskar. Vad han säger för att argumentera emot att tro på Gud, bekräftar i själva verket Guds sanning, eftersom det tyder på ett beteende av avguderi som stämmer överens med vad Gud säger:
Romarbrevet 1 18Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. 19Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, Gud har ju uppenbarat det för dem. 20Ända från världens skapelse ses och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur genom de verk som han har skapat. Därför är de utan ursäkt.

21Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. 22De påstod att de var visa, men de blev dårar. 23De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 24Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. 25De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.

26Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. 27På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. 28Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen. 29De har blivit uppfyllda av allt slags orättfärdighet, ondska, girighet och elakhet, de är fulla av avund, mordlust, stridslystnad, svek och illvilja. 30De skvallrar och förtalar, de hatar Gud och brukar våld. De skrävlar och skryter och tänker ut allt ont. De lyder inte sina föräldrar, 31är oförståndiga och trolösa, kärlekslösa och hjärtlösa. 32Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det.
Det är djupt betungande att många aldrig vill se sanningen så att de kan börja frukta för den kommande domen. Då kan de aldrig vilja förstå och ta till sig Evangeliet om en Frälsare som tog deras synder på korset och återuppstod och skänker evigt liv gratis till dem om de ångrar sin synd, vänder om och förtröstar på Honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar