Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 15 mars 2010

Korsfäst era synder!

Av: William Dyer
Översättning av: mig


"De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär." - Galaterbrevet 5:24

Korsfäst era synder--som har korsfäst er Frälsare!

Brast klipporna, när Kristus dog för våra synder--och skall då inte våra hjärtan brista, som har levt i våra synder!

Åh, om spikarna som genomborrade Hans händer--nu skulle genomborra våra hjärtan!

Åh, om de skulle såra sig själva med sina sorger--som sårat Kristus med sina synder! Åh, om de som bedrövat Hans hjärta--skulle bli bedrövade i sina hjärtan! Åh, att jag varit ett så dåligt barn till Honom--som varit en så god Fader för mig! Mina synder har varit min största skräck--och min Frälsare har varit min finaste hjälpare!

Åh! döda synden--för synden var orsaken till Kristi död! Om någon dödade din far--skulle du krama honom och omfamna honom som din vän, och låta honom äta vid ditt bord? Skulle du inte hellre hata och avsky blotta åsynen av honom!

Om en orm skulle stinga ihjäl din högst älskade make/maka--skulle du hålla den vid liv, värma den vid brasan och krama den i din famn? Skulle du inte hellre hugga den med tusen sår?

Och var inte våra synder orsaken och verktyget till Kristi död? Var de inte piskorna som pryglade Honom; spikarna, banden, spjutet, törnena som sårade Honom, och frambringade hjärteblodet ur Honom! Och kan vi älska våra synder--som dödade vår Frälsare? Kan en fru verkligen älska sin man--och fortfarande omfamna en äktenskapsbrytare?

Vi klagar på Judas' synder, och verkar hata dem, och ryser när de nämns! Och kan vi då älska våra Judassynder--som hade ihjäl Kristus? Och ändå hur många finns det--som hellre vill tillfredsställa sitt syndiga jag, än korsfästa sitt syndiga jag.

Åh, synden är måltavlan som den Gudomliga hämndens pilar skjuts på!

Vore det inte för synden--skulle döden aldrig ha en början! Och vore det inte för döden--skulle synden aldrig ha ett slut!

Människan började bli sorglig--när hon började bli syndig. Våra begärs vind--blåser ut våra livs ljus. Om människan inte hade något med synden att göra--skulle döden inte ha något med människan att göra.

Åh, tog synden in sorg i världen? Åh, låt då sorgen bära ut synden ur världen.

Av all ondska är synden den stora ondskan! "Syndens lön är döden!" Romarbrevet 6:23. Åh, synd är värre än straff, landsförvisning och fängelse! Synden dödar både kropp och själ--den kastar kroppen för att ruttna i den kalla jorden, och själen för att brinna i det heta helvetet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar