Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 1 mars 2010

Börja där du kan!


Ur: J.R. Miller, "Miller's Year Book--a Year's Daily Readings"
Översättning av: mig


"Jag är Gud den Allsmäktige. Vandra inför mig och var fullkomlig." Första Moseboken 17:1

"Fullkomlighet är omöjligt!" är vi vana att säga; och därför försöker vi inte nå fullkomlighet. Men det är bättre för oss att alltid sikta högt, även om vi inte kan hoppas nå det. Om vi har låga ideal och målsättningar--kommer våra färdigheter bli låga. Vi kan inte se med godkännande på något lägre än den fullkomliga skönheten hos Gud Själv--och inte få vårt egna livs skönhet förmörkat av det. Vi bör alltid hålla fullkomlighet framför oss--som vårt mål. Vi bör alltid hålla våra ögon fästa på den fullkomliga förebilden, Jesus Kristus!

Han Själv lärde: "Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig." Matteus 5:48. Vi ska alltid försöka anpassa vårt liv efter den gudomliga mallen. Självklart kan vi inte nå denna höga standard på en dag--men vägen till kristuslikhet, är att sträva efter det.

När ett barn börjar skriva, kommer hennes klottriga linjer komma långt ifrån skönheten hos originalet längst upp på sidan. Hon fyller bok efter bok med sitt krafs--men om hon är flitig, visar varje ny sida en liten förbättring, och allteftersom--konkurrerar det med originalet. Vi kan lära oss leva heligt och behagligt, endast på detta sätt. Börja där du kan, oavsett hur ofullkomligt och bristfälligt ditt liv är--men sträva alltid mot fullkomlighet, och slutligen kommer du bli som Kristus! Det är hoppet som lyser framför oss: när vi får se Honom som Han är--och kommer vara som Honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar