Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 11 mars 2010

"Djärv värme" betydde inte eld-och svavelpredikan :/

Jag såg denna artikel i Dagen sent igår. Även om det inte är mycket man inte redan kommenterat (se länkar till inlägg längst ner) är det ändå alltid värt att ta upp det så fler kan bli varnade. Från artikeln:
- Lyckas vi inte välkomna andligt nyfikna människor, och få dem att känna att de kan "komma som de är", hur ska vi då kunna växa?
Jag har sagt det många gånger förr och säger det igen. Såhär säger ju Bibeln hur icke-troende ska känna sig på en gudstjänst: avslöjad av alla och dömd av alla. (1 Kor 14:24) då kanske de blir frälsta (v25.) De talar så mycket om att växa. Inte att de redan troende ska få näring och växa i tron utan att man gör ett näringsfattigt, godtagbart budskap som gör att folk vill komma dit och så ökas antalet medlemmar i församlingen, men obs, inte antalet namn i Livets bok.

Jag var på evangelistveckan för några år sedan när jag gick i bibelskola. Vad är evangelist för dem egentligen? Jag kan ha fel, men jag såg ingen dela ut traktater eller predika på stan under den veckan. En till sak ur artikeln:
Jesus måste vara förebilden.
- Han hade ett väldigt exklusivt och tydligt budskap men ett väldigt inkluderande förhållningssätt gentemot människor.
Jesus kom för att uppsöka och frälsa det som är förlorat. Det betyder inte att de skulle känna sig bra "som de är." De är sjuka och behöver läkare! De är förlorade, måste omvända sig och bli frälsta.

Se även:
Vi är för människocentrerade
90-årig norsk kvinnas syn från 60-talet om nutiden
David Wilkerson om att anpassa gudstjänsten efter sökare: "ett evangelium från Helvetet"
Paul Washer - Tio Anklagelser Mot Den Moderna Kyrkan (Svensk Text)
Sökarvänlighetsmani!!
Jesus-schampoo?
Den moderna evangelieförkunnelsens offer
Är svavelpredikan effektivt?

Mer om pingst och gudstjänster i Dagen:
Thomas Ardenfors blir presstalesman för Världspingstkonferensen
I dag startar Gudstjänstfestivalen i Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar