Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

torsdag 4 mars 2010

Evangelisation 26 feb del 2

del 1 här!

Dags för del 2, sista delen, av vad som hände förra freda'n. Sedan dess har jag varit inne i måndags och idag, det får jag skriva om nån annan gång. I det här avsnittet blir vi bortkörda av vakter! :)

Efter att vi ansetts värdiga att lida smälek för Namnets skull bland några ungdomar gick vi en liten bit. Det satt två tjejer som vår kvinnliga kollega tog kontakt med, medans jag och den andre pratade lite om det föregående samtalet. Hur det viktiga inte är att vi blir väl emottagna utan hur trogna vi är Bibeln när vi talar.

När Jesus predikade Sanningen, var det flera gånger de ville döda Honom (Joh 8:59, 10:31). Till slut gjorde de det, allt efter Guds plan och beslut. De flesta apostlarna gick också samma öde till mötes när de predikade Evangeliet om att Han dog för våra synder och återuppstod. Runt omkring i världen blir än idag de heliga misshandlade, fängslade, torterade. Vad vi upplevde denna kväll, bli lite drivna med, går förstås inte att jämföra med riktig förföljelse.

Nu kom det en vakt, så vi gick iväg. Men det visade sig att han inte var där för att ta ner folk från övervåningen för att stänga, utan för att ungdomarna där satt på marken. Det fick man inte göra! Men där slopades ett samtal. Vi gick ner och det stod nån scen mitt i nordstan där de antagligen visat upp kläder. "Här kan man ställa sig och predika." skojade jag. Det satt två tjejer och en kille på scenen, och bara hängde där, som vi gick fram till. Den ena tjejen och killen trodde inte på Gud, men den andra tjejen gjorde det. Hennes pappa var katolik och brukade be, sa hon. De gick igenom Lagen och Evangeliet, sedan frågade om de ville be. Jag la in en liten förklaring om att man även måste ångra sin synd och omvända sig. Sedan började vi att be lite. Då kom det en vakt och körde bort oss! Fast det var inte därför, utan de hade spärrat av området och skulle montera ner scenen. Vi gick iväg. Ungdomarna fick biblar.

Efter detta gick vi ut för att ta lite frisk luft vid ingången till brunnsparken. Frisk luft blev det inte något av för det stod massa folk och rökte där som vanligt. Jag stod mest där och försökte dela ut lite traktater. De andra hade lite samtal, men inga fullständiga, folk kom och gick. Hoppas och ber att några blir frälsta.

  • Viktig undervisning för biblisk evangelisation
  • Tips om Traktater
  • Läs fler Fiskehistorier, som är till för att uppbygga, hjälpa och uppmuntra dig att Gå ut! och effektivt uppsöka och frälsa det som är förlorat, så att Guds namn blir känt och ärat, Hans nåd upphöjs genom frälsningen av fler stora syndare, att Lammet som slaktades får den fulla lönen för sitt lidande och människorna blir frälsta ifrån Helvetet!
  • Be för det planterade utsädet!
  • Har du någon "fiskehistoria" att dela med dig av? :) Maila mig: space_knife (snabel-a) hotmail.com så lägger jag upp den i bloggen. Inget är för litet, allt är vittnesbörd till Guds ära, om hur mäktigt Han verkar i oss som är små, ynkliga och fega!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar