Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

tisdag 1 december 2009

Bok: The Complete Infidel's Guide To The Koran av Robert Spencer

Här skriver jag nu om boken som jag för några dagar sedan sa att jag kanske skulle skriva om den dagen. Men jag hade nästan läst ut den så nu har jag det och kan skriva en recension istället.

Boken är på engelska, det som står på baksidan av boken översätter jag:
Den kanske är den mest kontroversiella boken i världen. Några ser den som en lovsång till freden, andra kallar den ett våldsamt mandat för världsvid islamsk överlägsenhet.
Hur kan en bok leda till så dramatiskt skilda slutsatser? Sanningen är, inte många västerlänningar vet vad som står i Koranen, eftersom så få verkligen läst den - t.o.m. bland de legioner av politiker, diplomater, analytiker och ledarskribenter som häftigt insisterar på att Koranen predikar tolerans.
Nu avslöjar New York Times' bästsäljande författare Robert Spencer mysterierna som ligger bakom denna kraftfulla bok, när han guidar läsarna genom kontroverserna kring Koranens ursprung och dess mest omstridda passager. Spencer utelämnar de förlegade debatterna och fokuserar på Koranens påbud mot judar, kristna och andra otrogna, och förklarar hur de sågs på Muhammeds tid, vad de förmodas ha gjort för fel, och viktigast av allt, vad Koranen har i förvar för dem.

Robert Spencer är föreståndare för Jihad Watch, ett program av David Horowitz Freedom Center. Han har författat nio böcker om islam och jihad, skriver en kolumn varje vecka i Human Events och websidan Front Page Magazine, och har lett talrika seminarier för USA:s militär och underättelsetjänst.

"Noggrann, omfattande, oumbärlig. 'Jag läste Koranen så att du slipper,' skriver Spencer--men även för oss som läst Koranen är detta ett rikt belysande verk." - Bruce Bawer, författare

"Regeringstjänstemän och talespersoner i media kanske ignorerar Spencers varningar, men de gör det på egen risk, för islamiska jihadister ignorerar inte det som står i Koranen, och arbetar för att förstöra våra friheter genom att lyda koranska påbud. Genom att upplysa västerlänningar om exakt vad Koranen lär, har Spencer utfört ett värdefullt arbete till den västerländska kulturens försvar mot islamska jihad." - Geert Wilders, ledamot i parlamentet och ordförande i Frihetspartiet (PVV) i Nederländerna.

"Till skillnad från de flesta av dagens självutnämnda experter, kommer Robert Spencer inte säga att 'döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem' betyder 'älska era fiender och be för dem som förföljer er.' I [denna bok] visar Spencer än en gång att han är Amerikas mest informerade, orädda och övertygande röst när det gäller modern jihadism, han insisterar att vi kommer tillrätta med orden bakom den ideologi som driver internationell terror." - Andrew C. McCarthy, senior fellow vid National Review Institute och författare


Mycket läsvärd och lärorik alltså. Mer vet jag inte om jag kan tillägga. Sidorna är också berikade ibland med skojiga citat ur haditherna, jämförelse mellan Bibeln och Koranen, och motsägelser i Koranen. Dåligt är väl att ett par av sakerna han skriver emot Allah lika gärna kan vara emot den bibliske Guden. Sedan är själva boken lite jobbigt bred för att man ska kunna rita gubbar eller anteckna på kanterna (antar jag). :)

Om detta var skolan hade jag fått IG för denna recension som istället citerar andras recensioner men nu är detta inte skolan ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar