Herraväldet och fruktan tillhör Gud, fridstiftaren i höjden. Kan hans skaror räknas? Över vem går ej hans ljus upp? Hur kan då en människa vara rättfärdig inför Gud, eller någon av kvinna född vara ren? Se, inte ens månen skiner klart, och stjärnorna är ej rena i hans ögon. Hur mycket mindre då människan, det krypet, människobarnet, den masken. (Job 25:2-6 SFB)

måndag 12 april 2010

Megakyrka tar helvetesevangeliet till jorden

I Dagen: Megakyrka tar steget ut i rymden
Till Saddleback churchs 30-årsfirande kom totalt 45 000 personer.
Saddleback church är alltså den kyrka som har pastorn Rick Warren, som, på grund av de översittarfasoner som ofta används i fientliga Purpose Driven Church-övertaganden, inte är fel att benämna som Purpose Driven-Påven. Att saddeleback [sic] church har missionärer som arbetar i 164 länder, är inte bra eftersom dessa megakyrkor enligt David Wilkerson predikar "ett evangelium från Helvetet" och specifikt Warren enligt John MacArthur ett ofullständigt evangelium som han påstår kommer bidra till avfällighet.

Nyligen har det även chockerat världen att Dr. John Piper, som ingen vid sina sinnens fulla bruk skulle påstå vara något annat än en sann gudsman och broder i Kristus, och en av vars fantastiska predikningar jag även tipsade om igår, tyvärr begått misstaget att bjuda in Rick Warren till sin Desiring God-konferens 2010 och nu är i behov av vår syskonliga förbön.

5 kommentarer:

  1. Förstår inte heller varför Piper bjuder in denne Rick Warren. Kanske blir det nåt bra av det hela. Kanske inser Warren att han är ute och cyklar. Vi får vänta och se.

    SvaraRadera
  2. Ska tydligen finnas nån "Purpose driven muslim"- grej av Warren,snart får vi väl
    "Purpose driven hindutemple" också,ska ni se.

    SvaraRadera
  3. Andreas Frost: jag tror inte att det gör saken bra vilket det kan leda till. Jag hoppas det var ett aprilskämt trots allt som Piper gjorde för att det skulle bli som det blivit nu, nu har massor av folk börjat skriva kritik mot Warren.

    Elisabet: ja, muslimer, judar, mormoner är inblandade i hans program. Det ksulle inte vara konstigt med hinduer heller. Snart har de väl purpose driven evolutionsmuseum också, lol.

    SvaraRadera
  4. evolve är ju just soakingrörelsens motto,har jag för mig

    SvaraRadera
  5. Hur gick det med Pipers möte med Rick Warren? Vad kom ut utav det?

    SvaraRadera